SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Ramazan ayı ile birlikte gün içinde başta sigara olmak üzere birçok zararlı maddenin kullanılmadığını söyledi. Ramazan ayının bağımlılıklardan uzak durmak için bir fırsat olduğunu dile getiren Boz, “Ramazan boyunca 17 saat sigaradan uzak kalan bağımlılara, bunu fırsata dönüştürmelerini öneriyorum. Bağımlılar Ramazan bitmeden sigarayı bırakma planlarını hazırlamalı ve ilk iş olarak da kendileri için milat olan bu tarihi not etmeliler. İşe sigarayı bırakma tarihlerini ve bırakma nedenlerini belirleyerek başlayabilirler” dedi.

ZİNCİRLERİNİZİ KIRIN
Boz, “Plan oluşturmak için de herkes bırakabilirsin. org sitesinden kendilerine özel program desteğiyle yardım alabilir. Ramazan kendini tüketme esaretinden uzak tutmayı, sabretmeyi ve iradeyi kullanmayı öğretiyor. Oruç zincirleri kırıyor, insanı özgürleştiriyor. İstiyoruz ki; Ramazan’da kişiye, sevdiklerine zarar veren sigaradan uzaklaşmak için “söz”ler verilsin. Bu ayın ruhuna yakışır şekilde iyilik, sağlık ve güzellik yaygınlaşsın” diye konuştu.

RAMAZAN’DA DA SAHADAYIZ
Yeşilay Trabzon Şubesi’nin durmadan çalışmalarına devam ettiğine vurgu yapan Boz, şu ifadelere yer verdi: “Ramazan ayında ki en önemli projelerimizden bir tanesi de il müftülüğü ile ortak çalışma yaparak gün boyu kullanılmayan sigara gibi bağımlılık yapıcı maddelerin akşamları iftardan sonra da kullanılmaması için sahaya çıkarak vatandaşlara, gerek bire bir gerekse broşürlerimiz ve el ilanlarımızla bunları anlatmaktır. Ayrıca 29 Mayıs Dünya Tütünsüzlük Gününde de iftar programı yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi