Dünyanın sayılı markalarından Volkswagen Yetkili Satıcısı ve Servisi Bahadır Otomotiv destek verdiği sosyal sorumluluk projelerinin yanısıra eğim, teknoloji ve bilim alanında gerçekleştirilen etkinliklere de sponspor olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Volkswagen Kasko’nun katkılarıyla NTV tarafından hazırlanan EkoAnadolu panelinin son durağı Trabzon olmuştu. Şehirlerin ekonomik yapılarının masaya yatırıldığı panele ev sahipliği yapan Bahadır Otomotiv, görkemli bir organizasyona imza atmıştı.

DEV PANELLERİN ADRESİ
Doğuş Yayın Grubu Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak ise NTV Ekonomi Danışmanı Mahfi Eğilmez, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Milliyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Güngör Uras ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yer almıştı. Trabzon ve Türkiye ekonomisinin enine boyuna masaya yatırıldığı panelde önemli mesajlar verilmiş, katılımcılar Bahadır Otomotiv’e böyle bir panele ev sahipliği yaptığından dolayı teşekkür etmişti.

EĞİTİME VERİLEN ÖNEM
Bahadır Otomotiv Karadeniz Teknik Üniversitesi ( K T Ü ) Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kongreleri” serisinin ikincisi olan ‘Pol- IR2018’ kongrenin resmi sponsoru olarak eğitim ve bilime verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Kongrenin açılış konuşmalarını KTÜ’den Prof. Dr. Süleyman Erkan ve Prof. Dr. Hükmet Öksüz, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ziya Öniş, Bilkent Üniversitesi’nden ise Prof. Dr. Ersel Aydınlı yaptı. KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü 2018 yılı en iyi doktora tezi ödül töreninin ardından aile fotoğrafı verildi.

ÇEŞİTLİ KONULAR İŞLENDİ
Kongrenin, ‘Asya çalışmaları’ başlıklı oturumunda “Çin’in Enerji talebinin ve enerji güvenliğinin karşılanmasında stratejik açıdan Afrika’nın rolü”, “Bir kuşak bir yol girişimi ve Çin’in Orta Asya Politikası”, “Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin tek kuşak, tek yol inisiyatifindeki rolü” ve “Türk anlamında ‘Türk’ fenomeninin formalaşmasına tesiri ve Nurmahemmed Endelibin yaratıcılığı esasında Azerbaycan Türkmen Edebi ilişkileri” konuları tartışıldı.

150’YE YAKIN AKADEMİSYEN
Kongrenin diğer oturumlarında Barış çalışmaları, Türkiye’nin yabancı politikası, barış çalışmalarının alanları ve aktörleri, örnekolay incelemeleri , ABD ve Uluslararası Politika çalışmaları, Avrupa ve enerji çalışmaları, kadın çalışmaları, insan hakları hukuku, terörizm, Suriye krizi ve göç çalışmaları, küresel ekonomi çalışmaları başlıklarında oturumlar düzenlendi. Kongreye Türkiye’nin ve dünyanın pekçok üniversitesinden gelen 150’ye yakın akademisyen katılırken, oturumları çok sayıda üniversiteli genç ilgiyle takip etti.

BAHADIR’A ÖZEL TEŞEKKÜR
Bölüm başkanlığından yapılan açıklamada , “Kongremizde açılış konuşmalarını yapan Prof. Dr. Süleyman Erkan, Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve Prof. Dr. Ersel Aydınlı hocalarımıza, kongremize toplamda 22 panel, 107 sunum ile katkı sunan çok değerli katılımcılarımıza, kongrenin düzenlenmesi aşamasında verdikleri destekten dolayı KTÜ Rektörlüğü’ne ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na ve ayrıca Uluslararası İlişkiler Kulübümüze teşekkür ediyoruz” denildi. Açıklamada ayrıca, “Kongremize sponsor olarak bizlere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Bahadır Otomotiv ailesine de şükranlarımızı arz ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.


EKO ANADOLU TRABZON PANELİNDE MERHUM MİLLİYET GAZETESİ EKONOMİ YAZARI GÜNGÖR URAS’I AĞIRLAMIŞTIK

Editör: Haber Merkezi