Bahçeşehir Koleji tarafından 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de kurulan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’de fen eğitimine getirdiği farklı bakış açısıyla öne çıkarken, yetiştirdiği gençlerle ülkenin geleceği için umut aşılıyor. Öğrenciler; üniversiteye yerleşme başarıları, yurt dışı üniversitelerden aldıkları burslu kabuller, ürettikleri orijinal projeler, patent başvuruları ve robotik turnuvalarında aldıkları ödüllerle isimlerini hem ülkemizde hem de dünyada duyuruyor. Fen ve Teknoloji Liselerinin sayılarını artırarak yurt genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Bahçeşehir Koleji, 2017–2018 eğitim öğretim yılında Trabzon’da hizmete girecek bir Fen ve Teknoloji Lisesi açmaya hazırlanıyor.

Enver Yücel: “Önümüzdeki yıllarda Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin sayısını 15’e çıkaracağız”

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinde uygulanan yenilikçi eğitim programı ve öğretim sisteminin mevcut fen liselerine bir “örnek” oluşturduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, Fen ve Teknoloji Lisesi mezunlarının bilim ve teknoloji üreten bir ülke olmamız için gelecekte Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir rol üsteleneceğini belirtiyor. “İstanbul, Samsun, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere ülkemizin pek çok kentinde Fen ve Teknoloji Liseleri açarak ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz.” diyen Enver Yücel, 2017–2018 eğitim öğretim döneminde yeni Fen ve Teknoloji Liseleri kampüslerini açacaklarını söylüyor. Enver Yücel, önümüzdeki yıllarda yeni açılacak okullarla birlikte fen ve teknoloji liselerinin sayısını 15’e çıkarmayı hedeflediklerini de ekliyor.

Türkiye’nin dört bir yanında açılan ve ülkemizi geleceğe taşıyacak bir nesil yetiştiren Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin Trabzon’da açılmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Bahçeşehir Koleji Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi Kurucusu Aziz Sonkaya da açılacak olan Fen ve Teknoloji Lisesinin Trabzon’da eğitime değer katacağına inandığını söylüyor.

AZİZ SONKAYA

Geleceğin Teknolojisine Yön Verecek Bir Nesil, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde Yetişiyor

Geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmek üzere 2006 yılında Bahçeşehir’de kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, bugün ülkemizin dört bir yanında açılan yeni kampüsleriyle Türkiye’nin ve dünyanın saygın okulları arasında yer alıyor.

Akademik ve teknolojik alt yapısı güçlü, araştırmacı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetişen Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencileri ulusal ve uluslararası arenada üstün başarılara imza atıyor, Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşiyor, başta ABD olmak üzere yurt dışındaki saygın üniversitelere tam burslu kabul ediliyorlar.

Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde uygulanan proje odaklı ve uygulama ağırlıklı eğitim modeliyle öğrenciler, çok yönlü, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetişiyor.

Yalnızca akademik başarılarıyla değil, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında aldıkları derecelerle de öne çıkan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencileri, patent başvurusu ve faydalı model geliştirmede Türkiye’nin zirvesinde yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi