SONNOKTA SPOR MERKEZİ - Trabzon’da bir süredir gündemi meşgul eden amatör futbol kulüplerinin saha sorununa, Hazine ve Maliye Bakanı Trabzonlu hemşerimiz Berat Albayrak el atarak, müjde verdi.

Bakan Albayrak, tüm Türkiye’de futbol şehri olarak anılan Trabzon’da hem mevcut tesislerin yıkılması ile oluşan sorunların giderilmesi, hem de büyük bir yatırım neticesinde Trabzon’a kazandırılan Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki çim ve sentetik sahaların amatör futbol kulüplerinin hizmetine sunulması için talimat verdi.

KULÜPLER YARARLANACAK
TFF tarafından belirlenen profesyonel ve amatör futbol standartlarında hem çim hem sentetik sahaya hizmet verebilecek, içerisinde futbol kulüplerimizin de tahsisi sağlanabilecek soyunma odalarını da içeren çift yönlü seyir ve kullanma özelliği olan betonarme tribün projesi üretildi. Yapılan bu proje ile Trabzon’da mevcut 100’ün üzerindeki profesyonel ve amatör futbol kulüplerinin ihtiyaçları karşılanmış olacak. Bununla birlikte Şenol Güneş Spor Kompleksi içerisindeki açık spor tesislerinin sporcuların ve halkın hizmetine sunulması da gerçekleşmiş olacak.

ÇİFT TARAFLI TRİBÜN
Bu proje ile amatör spor kulüpleri son derece modern bir tesise kavuşacak. İki futbol sahası projesi, betonarme tribün özelliği itibari ile tek bir proje gibi görünse de, her iki saha çift yönlü seyir ve kullanma özelliği ile ilk olacak. Bakan Albayrak projenin biran önce yapılıp başta amatör futbol kulüpleri olmak üzere profesyonel kulüplerin de hizmetine sunulması için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile görüştü.

14 Ocak tarihinde ihale girişi yapılıp 15 Şubat’ta ihalesi gerçekleştirilecek olan proje, 14.500.000,00 TL’ye mal olacak.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ
2 Adat çim saha

Seyirci kapasitesi    : 2000 kişi

Protokol tribünü    : 117 kişi

Basın tribünü           : 35 kişi

Hakem odası            : 4

Doping Odası    

Temsilci ve gözlemci odası

Toplantı odası

Yönetim odası

Yayın odası

Büfe (kantin)

Mescit

İdari ofis

Isınma sistemi (Doğal gaz)

Editör: Haber Merkezi