SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Ekonomide yaşanan derin dalgalanmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yapımına başlanmamış projelerin durdurulacağı açıklanmıştı. Trabzon bu uygulamadan nasibini sportif yatırımlar açısından aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gelen yazı ile yatırımların durdurulması istendiği öğrenildi.

SAHALAR YAPILMIYOR
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne gelen bilgilendirme ile Trabzon’un Yomra, Çarşıbaşı, Arsin ve Araklı ilçe futbol sahalarının yapımları durduruldu. Şehirde birçok müsabakanın oynandığı Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nın zemininin değiştirilmesi işlemi de bu karar nedeni ile çıkmaza girdi. Spor kenti kimliği ile öne çıkan Trabzon için alınan bu karar şehirde adeta şok etkisi yarattı.

TRİBÜNLER DE İPTAL
Bakanlığın aldığı bu kararla birlikte Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde bulunan sahalar için inşa edilecek tribünlerin yapımı da iptal edilirken, sportif yatırımlarda gidilen bu uygulamanın diğer bakanlıkların üstleneceği yatırımlara sıçrayıp sıçramayacağı da merak konusu oldu. Trabzonlu, bu karardan vazgeçilmesi için milletvekillerinin ellerini taşın altına koymasını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi