AK Parti’den Yomra Belediye Başkanlığı için aday adayı olan İnşaat Mühendisi Tülay Adanur önemli açıklamalarda bulundu. Mensubu olduğu AK Parti’nin her il, ilçe ve mahalle için en liyakatlı isimlere görevi tebliğ edeceğinden asla şüphe duymadığını ifade eden ve Yomra için önemli plan ve projeleri olduğunu kaydenen Adanur şu açıklamalarda bulundu…

HERKESİN BİR İDEALİ OLMALI
“Herkes öncelikle neden aday adayı oldun sorusunu bana yöneltiyor. İnsanlar hayatlarında belli kararlar almalı. Bundan daha önemlisi insanlar hayattayken sadece kendi yaşamlarını değil Allah’ın kendine lütfettikleri bilgi beceri ve tecrübeyi başkalarının hayatlarına yansıtmayı, onların hayatlarını kolaylaştırmayı güzelleştirmeyi ilke edinmelidir. İşte ben de bu düşünceyle hayatımdaki geçmişimdeki, bilgimi becerimi deneyimimi tecrübemi siyasi geçmişimi ve gelecekteki hayallerimi insanların hayrına faydasına nasıl kullanabilirim düşüncesiyle yola çıktım. Allah’a çok şükür Mevlam bize çok güzel işler yapmayı nasip etti. Gerek mesleki gerek siyasi çok güzel tecrübeler edindik. Şehrimize önemli kazanımlarımızı çok değerli dostlarımla teşkilat mensuplarımla meslektaşlarımla hayata geçirdim. Herkesin bir ideali olmalı dedim ve doğduğum topraklara doğduğum ilçeye benim de mutlaka bir katkım bir hizmetim bir vefa borcum olduğunu düşündüm. Bu manada Trabzon’un en gelişmekte olan yıldızı parlayan ilçesi Yomra’dan aday adayı olmaya karar verdim.”

KADINLAR YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ OLMALI
“Partimizin kurucusu Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadar kadınlar konusunda kadınların yönetimde söz sahibi olması konusunda, kadınlara gereken değerin gereken hakların sağlanması konusunda hassasiyet göstermiş bir liderdir daha var mıdır? Ama iktidarımız döneminde kadınlar gerek siyasette gerek iş gücünde gerek yönetimlerde gerek diğer tüm konularda hak ettiği değeri görmüş almış ve icraatta söz sahibi olmuşlardır. Sadece ve yalnızca AK Parti döneminde kadın kontenjan uygulaması ile gerek genelde gerek yerelde bizlere söz sahibi olma icracı olma yönetme yönlendirme hakkı sağlanmıştır. Bu manada Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır.”

YOMRA EN İYİSİNİ HAK EDİYOR
Yomra hizmetlerin en iyisini hak etmektedir Yomra geleceğin parlayan yıldızdır. Yomra Trabzon’un en nadide en gözde ilçesidir. Partimizin yerel yönetimler noktasında gösterdiği hassasiyeti ve biz kadınlarla ilgili ileri görüşlü ve temsiliyetçi olmaları yönündeki ısrarına güvenerek elimi taşın altına koyuyorum. Ve biliyorum ki çıktığımız bu yolda en doğru en hakkaniyetli kararı genel merkezimiz en liyakatlı kişiye verecektir ve genel merkezimizin kararı bizim kararımız olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada partimizin hizmet bayrağını en üst seviyelere taşımak boynumuzun borcudur. Ben olayım olmayayım partimiz ve ilçe halkımız adına verilecek her türlü kararın arkasında olacağım. Çıktığım bu yolda dilerim Mevlam hakkımızda her şeyin en hayırlısını nasip eder.

ATAĞA GEÇTİK
“17. yüzyılın önde gelen gezginlerinden Evliya Çelebi’nin dünyaca ünlü Seyahatnamesi’nde yer verdiği şirin ilçemiz Yomra bugüne kadar mensubu olmaktan gurur duyduğum AK Parti iktidarları döneminde çok önemli hizmetler almış büyük atılımlar gerçekleştirmiştir. Ben de bu önemli atılımlar ve yatırımlara katkıda bulunabileceğimi düşünerek bu yola çıktım. Yola çıkarken en büyük gücü mensubu olduğum partimin çok kıymetli üyelerinden değerli Yomra halkından ve çevremdeki insanlardan aldım. Aday adaylığımı açıkladıktan sonra çok olumlu çok güzel çok samimi çok sempatik temennileri olan ve şahsıma teveccüh gösteren herkese çok ama çok teşekkür ederim. Ben inanıyorum ki Yomra belediye başkanlığı gibi bu onurlu göreve talip olan her partili arkadaşım da ilçemize en güzel hizmetleri yapma hayalindedir. Cumhuriyet tarihinden bugüne alamadığı hizmetleri AK Parti kadroları sayesinde alan Yomra’da ilçemize ben de önemli katkılar sağlayabileceğini düşündüm.”

BİZLER HAYAT ÖĞRETMENİYİZ
“Bizler kadınız bizler anneyiz bizler hayat öğretmeniyiz bizler bu dünyaya nesiller kazandıran en önemli varlıklarız. Bu ayrıcalıklarımızı en çokta AK Parti iktidarları döneminde hissettik. Benim gibi çok sayıda ak yürekli cesaretli sorumluluk sahibi kadınlarımız bugünkü yönetiminde söz sahibi ise ben de ülkem adına şehrim adına ilçem adına sorumluluk almalıyım dedim. Ben gibi bu ülkemizin annelerine kadınlarına kıymet vererek söz sahibi olmalarına vesile olan herkese müteşekkirim. İlçemiz adına çok güzel hayallerim çok güzel planlarım ve projelerim var bunları gerçekleştirmek adına ilçe teşkilatlarından ilçe halkından Trabzonlulardan destek istiyorum. Partimizi var eden teşkilatlarımızın ilçemiz adına en iyi kararı vereceğinden hiç ama hiç şüphem yoktur. Son dönemlerde gerek turizm de gerek kamu yatırımlarında gerek konut yatırımlarında gözde ilçelerden biri olan Yomra’mıza mühendis gözüyle bakılması gerektiği düşüncesindeyim."

Editör: Haber Merkezi