Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ün 15 Temmuz dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Aktürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"15 Temmuz…

Öyle sıradan bir tarih değil,

Öyle sıradan bir gün sıradan bir ay değil…

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığına kasteden hainlere, milletin demokrasi tokadını vurduğu çok önemli bir gün…

81 ilde milyonların tek yürek, tek vücut olup vatanı bölmek isteyenlere karşı seve seve ölüme koştukları gündür.  

Fetullahçı Terör Örgütü, bundan tam dört yıl önce Türkiye’yi eski Türkiye zannederek, hain darbe planını harekete geçirmiş, eskiden olduğu gibi bu ülkeyi millete rağmen yönetebileceklerini zannederek kaybettikleri iktidarı geri alma hayaliyle taarruza geçmiştir. 

Ama ne Türkiye eski Türkiye, ne de Türk milleti eski Türk milletiydi…

Ve o karanlık gecede bu asil millet, Türkiye’de artık darbe dönemlerinin bitmiş olduğunu vurduğu en güzel demokrasi tokadıyla göstermiştir.  

“Bu ülkenin gerçek sahibi Türk milletidir” demiştir. 

O gece göğsünü her türlü alçak kurşuna karşı siper eden bu aziz milletin evlatları, bu inançla bu kararlılıkla şehit düştüler, gazi oldular. 

Hain kalkışımın püskürtülmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi gibi muhtarlarımızın da kahramanca, fedakarca gayretlerini ve savunmada gösterdikleri azmi unutmamak, unutturmamak gerekir. 

Halkımızın örgütlenmesinde mahalle muhtarlarımız en önde koşmuş, hainlere karşı canı pahasına mücadele vermiş, vatan uğruna çok sayıda muhtarımız da şehit ve gazi olmuştur. 

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın savunmasında gece gündüz demeden fedakarca hayatını seve seve veren bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. 

Buna benzer alçak hiç bir olayı bu milletin bir daha yaşamamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

15 Temmuz’u UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ. 

Dünya döndükçe hiç bir güç Ay Yıldızlı bayrağımızı indiremeyecek, ezanımızı dindiremeyecektir. 

Rabbim vatanımızın birliğini, dirliğini korusun, barış ve huzur ihsan eylesin…"

Editör: Haber Merkezi