SONNOKTA RÖPORTAJ - Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık gazetemizi ziyaret edip çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bıyık şunları dile getirdi: “Pandemi sebebiyle birinci yılda yapmış olduğumuz icraatlarımız ile ilgili açıklama yapamadık. Şuanda 500 günümüzü doldurduk ve yaptığımız çalışmaları da bir dergi haline dönüştürüp halkımızla paylaştık. Korona virüs sıkıntısı ile uğraşırken öncelikle Belediyemiz Fen İşlerinde arkadaşlarımız korona virüse yakalandı. Sonra da Basın Danışmanımız korona virüse yakalandı. Aslında aynı katı kullanıyoruz ama sekreter ve şoför arkadaşlara yaptırmış olduğumuz testlerde bir sorun çıkmadı. Yomra olarak salgınla mücadelede vaka sayılarında, ölüm oranlarında çok olumsuz bir durum olmadı.”

Başkan Bıyık, gazetemizi ziyaret ederek merak edilenleri cevapladı.

SATIP BORÇ ÖDÜYORUZ
“Biz her zaman şunu söylüyoruz ki, abdestimizden şüphemiz yok o yüzden namazımızdan hiç olmaz. İhalelerimizle ilgili ipe sapa gelmez dedikodular ortaya atılıyor. İstasyon satışı ile ilgili şunu söyleyebilirim ki piyasa değerinin çok üstünde sattığımıza inanıyoruz. Bu satışın kararı benden önceki meclis tarafından alınmış. Demek ki onlarda satmayı düşünüyorlardı ki bu kararı almışlar. Biz bunu satarak vatandaşın borcunu ödüyoruz. Önümüzde ki 1 aylık süreç içerisinde Yomra’da 8 milyona yakın para ödemiş olacağız. Nihayetinde bu para piyasaya dağılacak.”

HERKES YAPIYOR
“AK Parti yönetimlerine de baktığınız zaman bütün Türkiye’de belediyeler şuan ki pandemi süreci nedeniyle ekonomik anlamda yaşamış oldukları zorluklardan dolayı herkes bu satışları yapıyor. Bugün Büyükşehir Belediyesi, Maçka Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve Sürmene Belediyesi’nde de var bu durum. Çünkü şuan İller Bankası’ndan belediyelere gelen paranın maaşları ödeyecek durumu yok. Biz bugüne kadar nispeten sorun yaşamadık ancak belediyenin kendi kendine dönebilir bir duruma getirilmesi için uğraşıyoruz.”

SABIR BİR YERE KADAR
“Belediye Meclisimizde zaman zaman oy birliği ile karar aldığımız oluyor. Bazen de alamıyoruz. Yüzde yüz bir fikir birlikteliği oluşmuş değil. Sonuçta farklı partiye ait bir meclis olunca benim yapılmasını uygun gördüğüm bir proje onlara yanlış gelebiliyor. Bugün, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bütün gelen kararlar oy birliği ile geçerken, bizde ya oy çokluğu ile geçiyor, ya geçmiyor, ya da Komisyon’da bekliyor. Kavga gürültü çıkmasın diye ben bugüne kadar AK Parti ile alakalı bir kelime ve olumsuz bir şey konuşmadım. Meclis ile ilgili de, yönetim ile ilgili de eleştiri yapmadım ama bizim de bir dayanma sabrımız var. Biz de bir gün çıkar deriz ki bakın şu konularda vatandaşın talebine istinaden kararlar olumsuz geçiyor. Ben vatandaşın alacak olduğu hizmeti engelletmem. Çıkar en kötü ihtimalle bunu vatandaşa açıklarım.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN AYRIM GÖRMEDİM
“Büyükşehir’den herhangi bir ayrım görmedim. Bunu da söylemekten çekiniyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın adaletinden şüphemiz yok. Görüşmek istediğim her zaman görüştük. Bugün Yomra, Trabzon’un merkez ilçesi konumunda. Yomra Belediyesi’nde olacak bütün olumsuzluk Büyükşehir’e de yansıyabiliyor. Yomra, Büyükşehir Belediyesi’ne en az eleştirinin gelmiş olduğu ilçelerden birisidir. Ben Murat Bey’in (Zorluoğlu) Trabzon için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Valilik’ten gelmesi ve devlet tecrübesine sahip olması bizlere de yol gösteriyor.”

SORUN ÇÖZÜLMEDİ
“Avrasya Üniversitesi ile ilgili olan arazi sıkıntısı çözülmedi. Süreç olduğu gibi duruyor. Vali Bey de işin içine girdi, çeşitli insanlarda olaya dahil oldu ama bir yol alamadık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın demişler. Sen üniversite kurmuşsun ve üniversitenin varlığı kime aittir? Tabii ki insana aittir, yani Yomralı’ya aittir. Ben hiçbir zaman Avrasya’yı dışlamadım. En başından beri dediğim gibi Avrasya da yaşasın, insanlar da yaşasın. Hep beraber yaşayalım istiyorum. Bu alan hem bize, hem Avrasya’ya yetecek kadar bir alandır. Birlikte bu alanı değerlendirebiliriz. Benim yaşım 40, Allah nasip eder de yaşarsak var olduğum sürece mücadele edecek gücü kendimde görüyorum. Yomra Belediyesi yönetimi ve Trabzon kamuoyu olarak, Avrasya Üniversitesi ile Yomra halkının bir arada yaşaması talebimiz var, başka bir şey istemiyoruz.”

UÇAK ORTADA KALDI
“Uçak konusunda bir çözüm bulamadık, ortada kalmış durumda. Bu süreçte ekonomik bir şey yapma şansımız da yok. Ancak bizim İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çalıştığımız Kent Meydanı Projemiz var, onu yapmaya çalışıyoruz. Eğer onu yaparsak belki uçağı da Kent Meydanı’nda değerlendirme şansımız olabilir. Şuanda mevcut başka projelerimiz var ve düğün salonumuza başlıyoruz. Bir taraftan da Kaşüstü’nde çok ciddi bir doğal gaz çalışması var onun üst kısmına başlayacağız. Yine üç dört tane sosyal çocuk parkı çalışmamız var, onlara devam ediyoruz. Biz artık vatandaşın ihtiyacına yönelik hareket ediyoruz.”

HİÇBİR ŞEY GİZLEMEDİM
“Özellikle söylüyorum ki ben bugüne kadar vatandaştan hiçbir şey gizlemedim. Ne varsa, bana ne sorulduysa cevap verdim. Sosyal medyada sorulan sorular eğer düzgün edepli biçimde ise hepsine cevap veririm. Meclis’te de soruları cevaplıyoruz. Biz başarabildiğimizi başarırız, başaramadığımızı da söyleriz. En azından milletin malına göz dikip yemeyiz, içmeyiz, çalmayız. Elimizden geleni yapacağız, bunun bir sınırı yok. İnşallah görev süreci içerisinde vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Vatandaşımızdan gizleyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok. Yomra, Trabzon’un gerçekten cazibe merkezi olacak ve ilçemizi buna yakışır hale getirmeye çalışıyoruz. Bundan sonrada her noktada, her zaman olduğu gibi vatandaşla iletişim halinde olacağız.”

Editör: Haber Merkezi