Son yıllarda doğal çevremiz, sularımız, havamız, sokaklarımız, park ve bahçelerimiz,evsel atıklar, plastikler, naylon poşetler, sanayi atıkları, kimyasal gübreler, zirai ilaçlar, kum ve taş ocaklarının oluşturduğu atıklar tarafından kirletilmekte, doğal zenginliklerimiz yok edilmektedir. Çevreye ve insana, tüm canlılara saygılı, tarihi ve doğal zenginliklerimizi koruyan bir anlayış içerisinde olmalıyız. Sağlık; temiz hava,temiz su, temiz çevre ve sağlıklı gıda ile olur. Her şeyin başı sağlık der ama kendi ellerimizle çevreyi kirletiriz. Çevreyi kirlettiğimizde, çevreye zarar verdiğimizde aslında kendimize, çocuklarımıza zarar veriyor, çocuklarımızın geleceğini tüketiyoruz.Sağlıklı bir çevre; sağlıklı gıda üretimi, sağlıklı nesiller demektir. Temiz çevre, sağlıklı yaşam için ciddi bir çaba göstermeli ve olumsuz alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Güzel bir sahilimiz var Akçaabat’ın özellikle Yıldızlı, Yaylacık, Söğütlü sahilleri plajlarıyla beraber Akçaabat’a değer katıyor.Öncelikle şehrimizi, çevremizi ve sahillerimizi temiz tutmalıyız. Belediye olarak çevre temizliği ve bakımı konusunda oldukça hassasız ve bu konudaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çevremizi temiz tutmalıyız. Tüm insanlık çevre temizliği bilincine ve bu farkındalığa sahip olmalıdır. Biz Belediye olarak üzerimize düşeni her zaman titizlikle yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız ise gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak için doğayı korumak için yerlere çöp atmayalım;çevremizi kirletmeyelim, Akçaabat’ımızı hep birlikte temiz tutalım. “dedi.

Söğütlü Sahilinde yapılan etkinliğe; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güngör, AK Parti Akçaabat Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş,Daire Amirleri, basın mensupları, TEMA Vakfı temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi