SONNOKTA ALİ YAHYA ÖZTÜRK - Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, 85 mahallenin muhtarı ile birlikte 23. kez bir araya geldi. 2014 yılından Ocak 2019’a kadar Ortahisar’ın tüm mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişarelerde bulunan Genç, Ortahisar’ı şehrin tüm paydaşları ile yönettiklerini söyledi. Genç, “ Beton santralimizi, şantiyelerimizi kurduk ve yola koyulduk. 2014 yılından bugüne kadar yeni kurulan belediyemiz ile birlikte vatandaşlarımıza hizmetlerde bulunduk. Allah’ın izni ile yeni dönemde 85 mahallemizin tamamına gittiğimizde de 4 yıllık süreçte vermiş olduğumuz hizmeti göreceğiz ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Yeni dönemde siz değerli muhtarlarımız ile birlikte hizmetlere devam edeceğiz ve daha güzel bir Ortahisar, daha yaşanabilir bir Ortahisar meydana getireceğiz” dedi.

HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ
Ortahisar Belediyesi’nin “Muhtar Ofisleri” inşa ettiklerini kaydeden Başkan Genç, “ İlçemizde bulunan değerli muhtarlarımızın ofislerini daha çalışabilir bir alan haline getirmek için çalışmalar başlattık. Birçok mahallemize yeniden muhtarlık ofisi yaptık. Mevcut olanları da iyileştirdik ve tüm muhtarlarımıza bilgisayardan, kırtasiye malzemesine kadar yardımda bulunarak vatandaşlarımıza hizmet etmeleri noktasında yardımcı olduk. Yeni dönemde de bu hizmetlerimiz devam edecek. Bizler vatandaşımıza hizmeti sizlerle birlikte yapıyoruz” kelimelerine yer verdi.

15 TEMMUZ’DA ROLÜNÜZ BÜYÜK
Geçtiğimiz dönemde çok sıkıntılar atlattıklarını ifade eden Genç, bu sıkıntıların en büyüğünün ise 15 Temmuz hain darbe girişimini bastırmak olduğunu dile getirdi. Genç, “ Geçtiğimiz süreçte sadece muhtarlarımız ile vatandaşlarımıza hizmet getirmedik. Ülkemizin bütünlüğü noktasında da mücadeleler verdik. Hain terör örgütü ve din istismarcısı FETÖ/PDY 15 Temmuz hain darbe girişimi yaparak ülkemizi bölmek istedi. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yurt genelindeki muhtarlarla birlikte vatandaşlarımızı sokağa çağırarak bu hainlere geçit vermedik. Bu darbenin durdurulmasında muhtarlarımızın rolü büyüktür” dedi.

AKTÜRK BİZLERİ GURURLANDIRDI
Türkiye genelinde 52 bin 900 muhtar olduğunun altını çizen Genç, “Türkiye’de 52 bin 900 muhtarımız görev yapmakta ve bu muhtarların 32 bin 500’ünün oluşturmuş olduğu Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu var. Bu konfederasyonun başına Trabzonlu bir ismin gelmesi bizleri gururlandırdı. 81 ilin içerinden Trabzon’un seçilmesi, muhtarların genel başkanının bizden olması gerçekten gurur verici. Bu durum sadece bölgede değil yurt genelinde de ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

HER BİR İMZA BENİM İÇİN ŞEREFTİR
AK Parti aday belirleme sürecinde Ortahisarlı muhtarların Başkan Ahmet Metin Genç lehine yayınladıkları bildiriye de değinen Başkan Genç, “Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir ayrım yapmadan tüm muhtarlarımıza eşit mesafede olup, tümüne eşit hizmet verdik. Bunun karşılığında şahsımıza gösterilen teveccüh bizleri gururlandırdı. O belgedeki farklı görüşlerden de olsa her bir muhtarımızın imzası benim için bir şeref madalyasıdır. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

AKTÜRK’TEN SERT TEPKİ
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, nüfus taşımaları ile ilgili muhtarların hedef gösterilmesine sert tepki gösterdi. Yapılanın mahalleleri ve köyleri karıştırma operasyonu olduğunu, muhtarların nüfus beyanında herhangi bir rolünün olmadığını söyledi. Bekir Aktürk, iyi olana iyi denildiği için muhtarların üzerine gelindiğini belirterek, “Beş yılda 23 tane istişare toplantısı demek bir belediye başkanının halkına ve muhtarına vermiş olduğu değer demektir. Biz muhtarlar siyaset yapmıyoruz ve yapmayacağız. Birilerine göre siyaset olabilir. Biz milletin direk temsilcisiyiz, milletin kendisiyiz. Halk ile devlet arasında köprüyüz, devlet ile halk arasında devletin temsilcisiyiz. Bizim bütün birliklerle bir araya gelmemiz istişare yapmamız kadar doğal bir şey olamaz” dedi.

BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ DEDİK  
Aktürk sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Ortahisar Muhtarlar Derneği’nin yapmış olduğu bir faaliyet vardı. Bu faaliyet bütün siyasi partiler tarafından eleştirildi. Ama Ortahisar Muhtarlar Derneği ne yaptı? Ortahisar Muhtarlar Derneği’ndeki muhtarlar dedi ki; 5 yıldır çalıştığımız belediye başkanımız bütün mahallelerimize hizmet etti. Bütün insanlarımıza dokundu, bütün muhtarlara ve halka değer verdi. Bunun neticesinde bağlı bulunmuş olduğu siyasi partiye muhtarlar dedi ki; Biz muhtarlar olarak belediye başkanımızdan memnunuz, iyi işler yaptı, insanların gönlüne dokundu diye bir temennide bulundu. İyi olana iyi denildi ama bu tersiyle birlikte muhtarların üzerine gelindi. Muhtarların üzerine gelinecek bir şey yok.”

BUNUN ADI AHMAKLIKTIR
Bizim görevimiz meşakkatli bir iş. Hep beraber yaşıyoruz. Çoluğumuzdan çocuğumuzdan her şeyimizden fedakarlık ediyoruz.  Ama bu bir hizmet aşkıdır. Bunu getirip silah ruhsatına, ödeneğe bağlamak tabiri caizse biraz ahmaklıktır. Gönülden biz bu işi yapıyoruz ve gayet de memnunuz. Ama eline fırsat geçen ‘vur abalıya’ cinsinden muhtarların üzerine geliyor. Herkes ne söylediğini ne yaptığını iyi bilecek. Benim muhtar arkadaşım da bilecek, karşımızdaki siyasi de bilecek ve diğerleri de bilecek.

KANUNLARA ÖNCE BİZ UYACAĞIZ
Ben Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu başkanıyım. Bunu Trabzonlu olarak taşımaktan da memnuniyet duyuyorum. Bütün arkadaşlarımın seven sevmeyen herkesin başkanıyım, arkadaşıyım, dostuyum. Biz söylemlerimize eylemlerimize dikkat edeceğiz. Çünkü biz toplumun önünde giden örnek bireyleriz. Hareket ederken bir defa değil 41 defa düşüneceğiz.  Çünkü bu camianın çıtası çok yükseldi. Arkadaşlar seçim kanunu muhtarlarda birleşik oy pusulası adaylık sistemi olmadığı için bizler ile belediye Başkan adayları ve siyasilerin seçim sürecindeki propaganda şekilleri aynı değil. Muhtarlar propagandalarını sadece el ilanları ile yapabiliyor. Bunun haricindeki pankart ve afişler yasak.  Buna önce biz uyacağız. Toplumun önüne önce biz örnek insan olarak çıkıyoruz. Bu nedenle kanunlara önce biz uyacağız. Buna özellikle dikkat etmemiz gerekiyor ve Trabzon dışarıdan çok takip ediliyor. Bu yasak Türkiye’nin her yerinde var. Belli bir yerde olduğunda örnek teşkil ediyor. Bizim buna uymamız gerekiyor.

MAHALLELERİ KARIŞTIRMA OPERASYONUDUR
Nüfus taşıma iddiaları ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, muhtarların nüfus müdürü olmadığını ve nüfus beyanında herhangi bir rollerinin olmadığını belirterek, “Bu nüfus taşıma işleri son zamanlarda ayyuka çıktı. Görevini layıkıyla yapan basın mensuplarına saygı duyuyoruz ama okumadan, kanunları incelemeden masa başında kalemşörlük yapanları da buradan kınıyorum.

MUHTARLARDAN ÖZÜR DİLEYİN
Bakın muhtar camiası bu milleti temsil ediyor. Bir iki siyasi partinin vermiş olduğu beyanatları alıp ta ‘bu nüfus aktarımlarının sorumlusu sensin muhtar bey’ Trabzon en eski gazetelerinden birine yakışmadı. Bütün muhtarlardan özür dilemesini bekliyorum. Tekzip yayınlamazsa hukuki yollara başvuracağız. Biz hukukun yanındayız.  Yanlış yapan bir muhtarımız varsa mülkü idare amirleri gereğini yapar. Ama bunu yazanlara orda dur diyorum. Basın bu toplumun nefes alma organıdır. O kadar önemlidir. Bu haberi yapanlar hatta ona bu haberi yaptıran siyasiler mecliste oturacağına açacak kanunu okuyacak.

SİYASİLER AÇIP KANUNU OKUSUN
Ey siyasiler muhtarları oy deposu olarak görüp seçimden seçime kapısına gelmeyin. Sıkıntısı olduğu zaman gelin. 5490 sayılı kanun 2006 yılından beri şunu yapmıştır. Muhtarların nüfus beyanında herhangi bir rolü yoktur. 5490 sayılı kanunun 50., 57. ve 60 maddesini bu yazıyı yazanlar siyasiler açsın okusunlar. Okuması yoksa zaten oralara giremezler. Muhtarları bu kadar töhmet altında bırakmanın bir karı yoktur. Bu mahalleleri, köyleri karıştırma operasyonudur. Muhtarları ve muhtar adaylarını birbirine düşürme operasyonudur bu. Sen taşıdın ben taşıdım. Muhtar nüfus Müdürü değildir arkadaşlar. Muhtarın itirazı bile geçerli değildir. Bu seçimde çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi