SONNOKTA RÖPORTAJ - “Trabzonspor benim için partiden üstündür. Partinin farklı bir tavrı da yoktur” diyen Ortahisar Belediye Başkanı Genç Bordo-Mavili takımın hakkının savunulması konusunda şöyle konuştu; Kitabın ortasından konuşuyorum. Trabzonspor benim için partiden üstündür. Partinin farklı bir tavrı yoktur. Olsa bile Trabzonspor benim için farklıdır, partiden üstündür her zaman. Bu işin kitabı bile yazıldı “Kupa Başbakan’da” diye. Kolaycılığa kaçan bir yaklaşımdır bu. 2010-2011 şampiyonu anamızın ak sütü gibidir. İlelebet öte tarafa da kâmil olmak üzere bizimdir. Kimse kusura bakmasın. Bu konuda tavizimizin olmaması lazım. Ama biz ne yaptık? Kupa Başbakan’da dedik yattık. O zamanlar Başkanımız Sadri Şener 3 Temmuz’dan 1-2 ay sonra beni de davet etti, kulübe gittik. Yaptığım konuşmada Sadri Şener’e bize bu temiz şampiyonluğu getirdiği için teşekkür ettim ve şu anda gelinen noktada siyaseten Fenerbahçe’yle yarışamıyor olabiliriz, basın- medyada, lobide, ekonomide yarışamıyor olabiliriz, ama yarışacağımız bir husus var dedim.

BİZ HAKLIYIZ
Biz haklıyız. Dolayısıyla eğer biz normal yollarla birlikte bu hakkımızı elde edemeyeceğimize göre sizden ligden çekilmek üzere bir olağanüstü kurul düzenlemenizi istiyorum dedim. Maalesef bazıları neredeyse alaya alıyordu. Bunun blöfüyle bile kupa gelirdi. Ondan sonra gelen İbrahim Hacıosmanoğlu “300 bin kişiyle yürüyeceğiz ya kupa beni alacak ya da ben kupayı” dedi. Ve bu yüzden alenen destek verdim. Hiçbir şey yapmadı. O dönem Başbakan’a yönetim olarak kim gidecekse ikinci sırada olmaya hazırım dedim. Kim gitti, hiç kimse. Hep konuşuldu sadece. Bu sadece şampiyonluk meselesi değildir aslında. Bu şehrin kalitesidir, duruşudur. Bunu ortaya koyamadık. Trabzonspor bir güce karşı mücadeledir aslında.

EVET ŞİRKET KURDUK AMA...
Personele dayalı ORBEL adında bir şirketimiz var. Şimdi ise çevre bakanlığımızla görüştükten sonra, seçim döneminde de programımıza aldığımız, kentsel dönüşümün projesini yapıp belediyenin hukuki güvencesini sağlayacak bir şirket kurduk. Buradaki amacımız Pelitli’de Çağlayan’da 1 Nolu Erdoğdu’da dönüşüm bekleyen alanlarımız var. Bunları belediye olarak yapabiliriz biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Trabzon’da cesur yatırımcı işadamları ve yatırımlarımız var. Biz her işi TOKİ’ye yükleyip işlerimiz kaplumbağa hızıyla yürüsün istemiyoruz. Kendimiz yapabiliyorsak yapalım. Pelitlide afet evler var. Biz orayı pekala dönüştürebiliriz. Bu nedenle o şirketi kurduk. Burada belediye ve o kentsel dönüşüm şirketimiz neyi üstlenecek; vatandaşımızla beraber yatırımcı arasında hukuki ilişkileri sağlayacak. Arsa, parsel sahibinin hukuken muhatabı belediye olacak. Çünkü bu toplulaştırmayla birlikte müteahhitlerin eliyle de yapılabilir ama sıkıntı olur, anlaşmazlık olabilir. Bu nedenle bu konuyla ilgilenmek üzere kentsel dönüşüm şirketi kurduk. Bir de bizim ORBEL’imiz var. ORBEL personel dairesi şirketlerimizin olduğu bir kurumuz. ORBEL şirketimiz personele dayalı bir şirket değil. Sadece bu işe özgü olarak kurulmuştur. Teknik ekibimiz ve yönetim ekibi de burada. İşlemleri tamamlayıp inşallah önümüzdeki günlerde bismillah diyerek başlayacağız.

BU BİR İHANETTİR
Parti içerisinden başka parti girişimini büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Bana teklif getiremeyecek kadar da emindirler. Yanlış düşünülmesin, her kişinin siyaset yapma, siyasi bir platformda iddialarını ve ideolojilerini anlatma, iktidara talip olma hakkı vardır. Buna itiraz edemeyiz. Ama bu tarafa baktığımız zaman da siyaset sosyolojisi denen de bir şey vardır. İktidarıyla ve iktidar ittifakıyla, muhalefetiyle ve muhalefet ittifakıyla beraber yeni bir sistem omurgaları otururken sırf %1’lere talip olarak iktidardan düşürme gayretiyle beraber çıkılan bu hareketin başka bir izahı olmaz. Ben de bunu bir ihanet olarak yorumluyorum.

OPERANIN SİLUETİ YANSIYACAK
Avni Aker ve Yavuz Selim için mücadele etmiştik. Onları orada koruyacağız. O bölgede ‘bina yapılacaksa sadece kültür sanat merkezi olsun’ teklifimize Murat bey pozitif baktı. Meydan’da 1957 yılında yıkılan opera binamızın dış siluetini yansıtacak bir kültür ve sanat merkezi orada olacak inşallah. Altına da otopark olacak.

MAGMAT İHALEYE HAZIR
Yarın (02.10.2019) Ankara’da olacağım. Perşembe günü İstanbul’a geçeceğim, cuma günü Trabzon Günleri var. Ankara’da bakanlarımızı ziyaret edeceğim. TOKİ Başkanımızı ziyaret edeceğim. Projelerimizle ilgili genel görüşmeler ve Mağmat Projemizle ilgili yatırımcı arıyoruz. Çok ideal ve bütün kesimlerce paylaşılacak bir projemiz var. Bu projemizi bakanlarımızla görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisine götüreceğiz. Biz Mağmat projesini bütün yönleriyle ihaleye çıkmaya hazır hâle getirdik. Mağmat, uluslararası ölçekte bir turizm alanı olacak. Trabzon’daki artan turistin şehirde kalma oranını arttırmak ve ziyaret çeşitliliğini kazandırmak lazım.

Editör: Haber Merkezi