SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Trabzon Tabipler Odası Başkanı Dr. Kibar Yaşar Güven, kentte artan koronavirüs vakaları ile ilgili gazetemize konuştu. Trabzon’da en az 150-200 arası pozitif koronavirüs vakası olduğunu ifade eden Başkan Güven, “Virüsün başlangıcında yurt dışındaki insanlar evinde, kapıda, bahçede yatıyordu. Vakalar sağlık kapasitemizi aşarsa biz de o durumlara gelebiliriz. İnsanlar kendi tedbirlerini kendileri almalı. Her şeyi devletten beklememeliyiz” dedi.

BASİTE ALIYORLAR
Güven şöyle konuştu: “Halktan beklediğimiz, hijyene, mesafeye, maskeye dikkat etmesidir. Bizler bir yatağa 10 kişi yatıramayacağımıza göre, yoğun bakım sayılarımız da belli olduğuna göre, sonuçta bu hastalık da insanı yoğun bakımlık yapıp öldürdüğüne göre herkes tercihini yapacak. İnsanlarımız basite alıyor. Ne zaman ki kendi ailesinden biri virüse yakalanıyor, o zaman üzerine düşeni yapıyor.”

SAĞLIKÇILAR TEHLiKEDE
“Havalar sıcak olduğu için insanları evlere sığdıramıyoruz ama mesafeyi koruyarak yaşayabilirler. İlk pandemi zamanında yüzde 7 civarlarında olan Kovid-19’lu hasta oranı şuan yüzde 15’i geçmiş durumda. Artık sağlıkçılarda da çok miktarda virüse yakalanan var, çünkü gelen hastalardan bulaşıyor. İnsanlar artık hem sağlıkçıları, hem kendilerini, hem de ailelerini koruyacaklar. Görevleri bu.”

Editör: Haber Merkezi