Türkiye’nin ve haliyle Trabzon’un gündemi yerel seçimler.

Elinde en çok belediyeyi bulunduran AK Parti süreci en erken başlatan parti olarak dikkat çekerken, daha fazla mesai harcaması gereken muhalefet partilerinin halen daha ağır davranması da bir o kadar ilginç.

Yarışta geride olanın öndekine oranla daha hızlı olması gerekir ki rakibini yakalama fırsatı olsun. Ancak görülmektedir ki muhalefetin rakibini yakalamak gibi bir derdi yok.

31 Mart seçimlerinde de muhalefetin hedefi, “AK Parti’den ne koparsam kardır” olacak gibi duruyor.

***

AK Parti’de ise sıcak saatler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, Ankara ve İzmir’in içerisinde olduğu 40 ili, yarın saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde açıklayacak.

Erdoğan dün önce AK Parti Genel Merkezi’nde aday tanıtım toplantısıyla ilgili son çalışmalarını yaptı. Ardından akşamüzeri de partisinin kurmaylarıyla seçim stratejisi toplantısında bir araya geldi.

İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkan adaylarının kesinleştiği bir ortamda Trabzon’un da artık kesin olduğunu düşünüyorum.

Peki Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkan Adayları kim olur?

Her zaman dedim; Bunu Tayyip Erdoğan’dan gayri belki 2-3 kişi biliyordur. Yani başkan aday adayları da dâhil herkes Cumartesi’yi beklemek zorunda.  

***

Piyasada dolaşan isimlerin hep, ‘Birilerini parlatma çabası’ olarak görüyorum.

Yok bilmem, “Son dakika bilgisi: Şu isim külliyeye imzaya gitti”, “Artık …. kesin aday” şeklindeki ifadeler inandırıcılıktan uzak.

Erdoğan Bayraktar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’daki bir düğünde bir araya gelmeleri hemen dikkatleri Bayraktar’a çevirmişti.

Ahmet Metin Genç’in şu sıralar yoğun tempoda olması, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun gayet moralli bir şekilde derin bir sessizliğe bürünmesi, aday adaylarının halen daha yoğun tempoda koşturmalarından bir anlam çıkarmaya çalışmak doğru bir siyasi tahmini ortaya koymayacaktır.

Elbette kamuoyunda dolaşan isimlerden birileri Büyükşehir ve Ortahisar’a aday gösterilecektir çünkü adı geçmeyen kimse kalmadı.

***

Kanımca Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediye başkan adayları temayül yoklamasından bile önce belirlenmişti. Ve özellikle Büyükşehir’de seçim kaybetme gibi bir kaygısı olmayan AK Parti Büyükşehir Belediyesi için fazla bir riske girmeyecektir.

Bu minvalde tahmin edilmesi zor isimler aday gösterilmeyeceği kanaatindeyim.

Bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi