SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği adaylıkları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Revi, AK Parti’de aday adaylık sürecinin işleyeceğini ancak teşkilattan aday olmak isteyen il başkanlarının, ilçe başkanlarının Genel Merkez ile istişare halinde olması gerektiğini dile getirdi. Revi, “Özellikle il başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri yani teşkilat mensupları görevlerinden istifa edecekleri için aday adaylık düşüncelerini partimiz ile paylaşmaları isteniyor. Bizim bir hiyerarşimiz var. Dolayısıyla ilçelerdekiler il başkanlığı ile il başkanı da Genel Merkez ile iletişime geçecek.” dedi.

HERKES ADAY OLABİLİR AMA…
AK Parti’de aday adaylık sürecinin işleyeceğini belirten Revi, “Partimizin aday adaylığı sürecini işletmeyeceği gibi bir algı ortada var. Fakat aday adaylık süreci işleyecek. Ama teşkilatlarımız ile ilgili Genel Başkanımız ve ekibi istiyor ki belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliğine adaylık düşünenlerin kendileri ile iletişim kurarak bu işi yapmalarını istiyor. Yani aday adaylığı başvurusu için il ve ilçe başkanları Genel Merkez ile irtibat halinde olması gerekiyor. İl başkanı aday olacaksa teşkilat başkanı ve Genel Merkez ile görüşmeli, ilçelerdekiler ise il başkanları ile görüşerek adaylık kararını Genel Merkeze iletmesi gerekir. Ancak diğer taraftan aday adaylık süreci işleyecek. Elbette çok fazla aday adaylarımız olacak” şeklinde konuştu.

KOLTUKTA GÖZÜMÜZ YOK
Başkan Revi, “Ben şuanda partinin il başkanıyım. Trabzon’daki teşkilatların tepesindeki adamım. Dolayısıyla görevimin bilincindeyim. Teşkilat anlamında bize bağlı olan belediye başkanlarımızın koltuğunda gözümüzün olması diye bir şey söz konusu olamaz. Biz sadece şunu söyledik; partimiz bize il başkanlığı görevini verdi. Yarın öbür günde başka bir görev verebilir. Bu belediye başkanlığı da olabilir. Yöneticilik veya mahalle başkanlığı da olabilir. Bize verilen her görevi yapmak için elimizden gelen tüm gayreti gösteririz” diye konuştu.

İSTİŞARE DEVAM EDİYOR
‘Siz adaylık süreci ile ilgili Genel Merkez ile ilgili istişare halinde olacak mısınız’ sorumuza da cevap veren Revi sözlerine şöyle devam etti: “Elbette ama şuanda doğmamış çocuğa don biçmeye de gerek yok. Bizim Genel Merkezimiz ile istişareler devam ediyor. Bu istişareler bitince ortaya bir netice çıkınca bunu kamuoyu ile paylaşırız.”

Editör: Haber Merkezi