Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak, Zağnos Vadisi’nin sanat ve sergi vadisine dönüştürülmesi konusundaki görüşünü yineledi. Şehri yönetenlerin bu konuya ivedilikle destek vermesi gerektiğini belirten Solak şunları dile getirdi: “4 bin yıllık kadim şehir deniliyor ama ne yazık ki bunun altı doldurulmuyor. Şehrimizin var olan tarihi potansiyelini ortak akılla ortaya çıkarmak ve bu bağlamda gelecek nesillere gerçekten kadim bir şehir bırakmak amacındayız. Bu yol haritası ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

EŞSİZ TARİH!
“Trabzon’un eşsiz tarihine ve doyumsuz kültür hazinesine katkı sunmak için Zağnos Vadisi’nin sanat ve sergi vadisine dönüştürülmesi gerekli. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Yoksa o vadi heba olup gidecek. Sanat anlamında bu kadar fazla birikimi olan bir kentin eserlerini sergilemesi için bu vadi kültürel geçmişi ile de doğru adrestir. Daha önceki yıllarda yapılan etkinliklere katılım oranı da göz önünde bulundurulduğunda burasının yeniden şehrin buluşma noktası olacağı kuşkusuzdur.”

TEK HEDEFİMİZ VAR
“Platform olarak yola çıkış amacımız Ortahisar ilçemizin kültürel ve sosyal yapısına uygun, geçmişten bugüne şehir birikimini, şehrin yaşayanlarının ortak aklı ile yaşam standartlarına uygun hale getirilmesine katkı sağlamaktır. Bu parola ile ilçemizde kültüre ve şehir yaşantısına önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz. Tek hedefimiz var o da daha yaşanabilir bir Trabzon’u ortaya çıkarmak.”

Editör: Haber Merkezi