Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz Trabzon Limanı ve Şehir Hastanesi konusunda birlik çağrısında bulundu. Yılmaz şunları dile getirdi: “Yıllardır Trabzon gündeminde olan yapıldı yapılacak denilen Şehir Hastanesi konusunda son zamanlarda Türkiye’nin pandemi süresince uluslararası tanınırlıkta Türkiye olarak hastane alt yapıları, kalifiye sağlık ordusu ve kısa sürede tedavi sonuçları ile ülkemiz aranan bir konuma gelmesinden dolayı Trabzon ili olarak Şehir Hastanesi ihtiyacı aciliyetli bir konuma gelmiştir. Son yıllarda turizm anlamında orta doğulu turistlerin uğrak noktası olan Trabzon ilimiz hem orta doğulu hem de komşu ülkelerden sağlık amaçlı gelecek sağlık turistleri için devletimiz olarak ulaşılabilirliği yakın durumda borç batağına düşmüş KTÜ Farabi Hastanesi’ni Sağlık Bakanlığı bünyesine katarak bu yerleşkenin komple yıkılması halinde otoparklar, zemin altı en az 4-5 kat inilecek pozisyon ile modern tam donanımlı Şehir Hastanesi buraya düşünülmelidir.”

KOLAYLIKLA ULAŞIM SAĞLANIR
“Burası yapıldığı takdirde havaalanı ulaşılabilirliği, helikopter pisti ile birlikte uçan duble yol ile sahil şeridi birleştirildiğinde diğer illerden de kolaylıkla ulaşımı sağlanacak bir konum halini alacaktır. Buradan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere Trabzonlu bakanlar ve siyasileri ile bu konu hakkında Trabzon’un tüm paydaşlarını kapsayacak şekilde orta akıl çalışması yapılması halinde Trabzon’un gelecek nesillerin ihtiyacını karşılayacak Şehir Hastanesi yer konusu hakkında istişare toplantısı yapmasını ve tekrar düşünmelerini istiyorum. Sağlık turizminde aranan bir ülke konumuna gelen Türkiye olarak Trabzon’da Şehir Hastanesi’nin KTÜ Farabi Hastanesi’nin mevcut binalarının yıkılarak yerine Şehir Hastanesi yapılması ile uluslararası arenada Trabzon hem turizm hem de sağlık turizmi konusunda cazibe merkezi haline gelecek ve ülke milli gelirine ilimiz olarak artan bir katma değer katmış olacağız.”

İŞLETMECİ MAĞDUR EDİLMEDEN
“Trabzon Limanı konusunda sahil yolunda bir engel teşkil eden mevcut yerin demiryolunun da Trabzon’a gelecek olması dolayısıyla Trabzon Limanı’nın daha modern yat, kruvaziyer gemilerinin gelebileceği bir liman haline gelebilmesi için mevcut işletmeci de mağdur edilmeden uygun bir yere taşıması mecburi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Gelişen teknoloji ve turizmde yeterli payı almamız için başka daha uygun yere Trabzon Limanı’ndan taşınması düşüncem tekrar şehrin tüm siyasileri ve paydaşları tarafından ortak akıl istişareler yapılarak sayın Cumhurbaşkanımıza sunulması halinde Trabzon ilimiz hem trafik hem de modern liman konusunda yeterli desteği olacağına inancım tamdır.”

BU ŞANS KAÇMASIN
“Trabzon’a gelen turistler için eğlence mekanları (Disneyland tarzı), Boztepe’ye teleferik konusunda bu projeler bir an önce geliştirilerek sonuçlandırılmalıdır. Yatırım konusunda ödenek yok ise yap işlet devret modeli yatırımcılar bulunamıyorsa biz bulmaya hazırız.Ayasofya Müzesi, Trabzon Müzesi ve Sümela Manastırı restorasyon çalışmaları bir an önce bitirmeleri ve büyük masraflarla restorasyonu bitmiş Kızlar Manastırı’nın yolunun ulaşılabilirliği sağlanmalıdır. Zağnos Vadisi altyapı eksikliği ve ışıklandırılması bitirildiğinde Karadeniz bir Trabzon mutfağı ve Trabzon en sanatlarının sunulacağı özellikle yaz ayları için stantlar oluşturulmalıdır. Dönem hız, veri, iletişim zamanı bunları değerlendirmeliyiz. Bu şansı kaçırmayalım.”

Editör: Haber Merkezi