Trabzon’un ulaşımını daha konforlu hâle getireceği yeni dolmuş sistemiyle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle Trabzon Şoförler Odası arasındaki görüşmeler sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ile görüşmemizde Başkan Murat Zorluoğlu’yla esnafın lehine olacak noktalarda taleplerinin olduğuna dair bilgi verdi ama ayrıntılarına dair hiçbir ipucu vermedi.

Başkan Zorluoğlu da geçtiğimiz hafta basınla bir araya gelmiş ve burada da aynı konuyu gündeme getirmişti. Zorluoğlu “Önceliğimiz halkın rahatlığı ve konforudur.” demişti.

Görüşmelerin henüz netleşmediği ortada ancak bitmesi an meselesi. Trabzonlular ise bir an önce daha rahat inip binebileceği, iniş ve binişlerde iki büklüm olmayacağı, 3 kişilik koltuğa 4 kişi oturmayacağı, sıcaktan bunalmayacağı, engelli araçlarıyla binebileceği yeni dolmuşları 4 gözle bekliyor.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi bir yandan dolmuşlarla görüşmelerini sürdürürken diğer yandan kendi ulaşımını da geliştirmelidir. Mevcut belediye otobüsü hatları ve sıklığı yetersiz.

Saygılarımla...

ESTETİK YOKSUNU KARAYOLLARI!
Karayolları Akçaabat’taki üst geçitlerin ışıklandırılmasını Akçaabat Belediyesine iki kez yazı yazarak sürücülerin dikkatlerinin dağıldığını ve kaza riskinin uluştuğunu belirtti ve kaldırılmasını istedi.

Seçim sürecinde asılan onca pankart, parti bayrakları vs. sürücülerin dikkatini dağıtmadı. Ana yol üzerinde aydınlatma direklerine asılan reklam panoları da dağıtmadı. Hatta Düzköy kavşağının hemen yanına yapılan ve trafik ışıklarını kapatan üst geçit de dağıtmadı. Estetik görünümlü ışıklar dağıttı öyle mi?

Yahu çok zorlamayın biz sizin estetik anlayışınızı yaptığınız demir yığını üst geçitlerden, yol bahanesiyle Sera Gölü’ne vurduğunuz dozerlerden, çevreleyip yok ettiğiniz Yıldızlı’dan biliyoruz!

BU HADDİ AŞMAKTIR!
İstanbul’a kaçak giren Suriyelilerle ilgili ülkenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kayıtlı oldukları ile gidecekler” diyor, bazı Suriyeliler “Roboski” vs. diyerek PKK sözcüleriyle aynı dili konuşan Özgür-Der isimli yapılanma eylem çağrısında bulunuyor. Bakan “Kimseye eylem meylem yaptırmayız. Biz düzenimizi korumak zorundayız.” diyor, bunun üzerine yine eylem yapılıyor!

Dövizler açılıyor ve “Türkler def olsun!” sözü alıntılanıyor. Cahiliye’nin Türkiye’deki temsilcileri aydınlanmanın en yetkin düşüncesi ve Türklüğün var olma refleksi milliyetçilik, “cahiliyelik” diye nitelendiriliyor!

Bu kadarı haddi aşmaktır, siz haddi aşanlardansınız!

Türkiye’de Türk milliyetçiliğine düşmanlık, Türk milletine düşmanlıktır. Türk milletine düşmanlıksa hainliktir.