SONNOKTA ONUR ŞAFFAK - Trabzon’da belediyelerin iyi hizmet yaptığını söyleyen Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk, “Belediyeler çok iyi çalışıp halka güzel hizmetler sunuyor fakat çok önemli bir şey var o da şudur ki; ‘adaletli olmuyorlar’. Bu belediye başkanlarının çalışmadığı manasına gelmez. Hizmetin bir kriteri olmalıdır. Mahalledeki nüfusa göre mi hizmet yapıyoruz yoksa yol ağına göre mi? Yahut kişiye özel mi? Örneği ilçe belediyeleri kesinlikle kendi ilçelerinden dışarıya çıkmamalı. Kendi ilçesindeki insanların memnuniyetsizliği o kişinin başarısız olduğunu gösterir. İyi niyetli değil art niyetli olduğunu gösterir. Öncelik doğal olarak kendi ilçeleri olmalıdır.

SORUN YOKSA YAŞAM DA YOK DEMEKTİR
Aktürk, “Bir ilçenin mahalle sayısı ve ekonomisi bellidir. O ilçe için gelen para yine o ilçe için harcanmalıdır. Evet Trabzon’da sorunlar var. Coğrafi olarak dağınığız. Hizmet vermek bu şartlarda tabiî ki zor. Akşam’dan sabaha her şey güllük gülistanlık denirse bunu ancak sihirbazlar yapar. Onların yaptığı da zaten arkasında hileler olan gösterilerdir. Yani bir mahallede sorun yoksa o mahallede yaşam yok demektir. Bir mahallede sorun olacak ki çözümü getirilecek, hizmet yapılacak ve yaşam yeniden tüm güzellikleriyle akmaya devam edecektir” diye konuştu.

HİYERARŞİYİ TAKİP ETMELİYİZ
Bizim bir hastalığımız var ne yazık ki diyen Aktürk sözlerine şöyle devam etti: “Hizmet alırken illa ki belediye başkanına gideceğiz. ‘Bunu başkana söyleyeceğiz’ gibi bir düşüncemiz var. Bir çakıl taşı dahi isteyecek olsak başkanla görüşmek istiyoruz. Fakat bu yanlış. Her yerde olduğu gibi yine hiyerarşiyi takip etmemiz gerekiyor. Biz yukarıdakileri direkt olarak rahatsız etmeyeceğiz onlar proje üretebilsin. Muhtarlar ilgilendikleri mahalleye, köye, semte nasıl katkı sunabilir öncelikle bunu düşünsünler. Muhtarın görevi ilgili birimlere müracaatını yapıp bunu takip etmektir. Hiyerarşi yok sayıp iş yapmak sadece kaos oluşturur.”

Editör: Haber Merkezi