SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Yomra İlçesinde Büyükşehir kanunu ile kapanan Oymalıtepe Belde Belediyesi’nde iki dönem belediye başkanlığı yapan AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Metin Şahin, gazetemiz sonnokta’ya açıklamalarda bulunarak Yomra için hedeflediği çalışmalarını anlattı.

Şahin, partisinin aday göstermesi ve vatandaşın da teveccüh göstermesi halinde göreve geldiğinde daha modern bir Yomra için çalışacaklarını dile getirdi.

İşte Şahin’in açıklamaları:
Öncelikle  kendinizi tanıtır mısınız?

Yomra doğumluyum. İlkokul ve Ortaokulu Yomra Oymalı’da kendi köyümde okudum. Liseyi de Affan Kitapçıoğlu Lisesi’nde okudum. 1993 yılında Fatih Eğitim Fakültesi’nden mezun oldum. 2003 yılına kadar çeşitli illerde öğretmenlik ve idarecilik yaptım. 2003 yılı Aralık ayında devlet memurluğundan istifa ederek Yomra Oymalıtepe Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Yapılan ilk seçimlerde Oymalıtepe Belediye Başkanı seçildim. 2009 yılında tekrar Oymalıtepe Belediye Başkanı seçildim.

EKSİKLİKLERİ TESPİT ETTİK
Oymalıtepe’de yapmış olduğumuz çalışmalara değinmek istiyorum. Oymalıtepe için insanların ciddi tereddütleri vardı. Seçildiğimiz yaşımız 32 idi. İnsanlar acaba yapabilir mi diye tereddüt içindeydi. Ama biz yaptığımız çalışmalar ile bu tereddütü ortadan kaldırdık. Önce mahalleleri gezerek vatandaşların beklentilerini öğrendik. Eksiklikleri ve yapabilecekleri tespit ettik. Hükümetimizden ve kamu kurumlarından neleri alabileceğimizi tespit ettik. Böylece yola koyulduk. Allah’a şükürler olsun 400 bin TL ile borç ile aldığımız Oymalıtepe Belediyesi’nin borcunu ödedik.

BORÇSUZ BELEDİYE BIRAKTIK
Greyder, kepçe, kamyon, çöp kamyonları belediyemize kazandırdık. Daha sonra 15-20 km hiç başlamamış yollar yaptık. Bu yolları yaparken bakanlarımızdan, kamu kurumlarından istifade ettik. Bize gelen kaynakları rantabıl kullandık; personelimizi çok güzel çalıştırdık. Allah’a şükürler olsun 2014 yılında belediyemiz kapatıldığında hiçbir yere borcu yoktu. Suyu, kanalizasyonu yapılmış, yolların genişlemesi bitirilmiş olarak belediyemizi teslim ettik.

HEDEFİMİZ BÜYÜK
Daha sonra Yomra için belediye başkan aday adayı oldum. Teşkilatlarımız bir başka arkadaşımızı aday gösterdi. Bende hem Yomra Belediyesi’nin hem de Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyesi oldum. Meclis üyesi olarak yaklaşık dört buçuk yıl çalıştım. Şimdi de tekrar 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Yomra Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Hedefimiz büyük. Yaptıklarımızı vatandaş gördü. Belki alanımız küçüktü ama Yomra’nın bütün mahallelerini, kırsalını, her yerini tanıdık.

YOMRA TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK
Daha önce yaptık şimdi de yapacağımıza inanıyorum. Bunu halkımızda biliyor. Sokağa çıktığımızda halkımız tarafından karşılığımızın olduğunu gördük. Yomra’da eksiklikleri ve yapılacak olanları gördük. Adaylık bize nasip olur belediye başkanı seçilirsek seçimlerden sonra Trabzon’un parlayan yıldızı olan Yomramızı Türkiye’nin örnek ilçesi yapacağımıza inanıyorum.

YEŞİL ALANLAR EKSİK
Göreve gelmeniz halinde Yomra’da neler yapacaksınız?

Yomra’ya huzur lazım. İnsanların rahat bir şekilde çocuklarını, torunlarını, ailesini alarak gidebileceği parklar olmalı. Yomra’ya bir estetik eli değmesi gerekir. Binalar yapıldı ama baktığınızda caddeler, ara sokaklar tam kendini gösteremedi. Yeşil alanlarımız eksik kaldı. Yomra’nın bir estetiğe ihtiyacı var. Belki TOKİ bir çalışma başlattı ama bu çalışmanın cadde ve ara sokaklarda devam etmesi lazım.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA EKSİKLİK VAR
Yomra’nın kültürel ve sosyal anlamda bir etkinliği yok. Bir Yomraspor’umuz var. Bu sene iyi gidiyor. İnşallah daha iyi yerlerde olur. Temennimiz budur. Ama sosyal, kültürel ve halk günleri olarak insanların sosyalleşebilecekleri etkinliklere ihtiyaç var. Bu manada bir yerlerden başlamak lazım. Yapıldı; teşekkür ediyoruz ama yetti mi? Yetmedi. Mevcut Yomra’nın geliri ile çok daha güzel etkinliklerin yapılabileceğini düşünüyorum.

KONUŞULANLAR YAPILMADI
Yomra’da düşünülen ama hayata geçirilemeyen onlarca proje var. Yomra’da teleferik projesi konuşuldu ama yapılamadı. Yomra’da konuşulan birçok projenin hiçbiri şuana kadar hayata geçirilemedi. Yomra bir turizm merkezi. Son yıllarda Arapların geldiği bir ilçe. Ayrıca dört ve beş yıldızlı otellerin yapılmasıyla birlikte tüm dünya turistlerinin geldiği bir ilçe artık. Yine baktığınızda Yomra bir ticaret merkezi. Özellikle Kaşüstü ticaret yapan insanlar için bir cazibe merkezi. Buraları daha da geliştirmek lazım.

CAZİP PROJELERLE  İŞADAMLARININ KARŞISINA ÇIKILMALI
Sahil konusunda Akçaabat hem Trabzon’a hem Türkiye’ye bir örnektir. Akçaabat’ta insanların sahilde yemek yiyebileceği, hoşça vakit geçirebileceği güzel alanlar ve mekanlar vardır. Ama Yomra’da bunları göremiyoruz. Yomramızın böyle  mekanlara ihtiyacı vardır. Yomramıza işadamları geliyor ama daha rantabıl ve cazip projelerle işadamlarının karşısına çıkmak gerekir.

HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN
Vatandaşımız şunu bilsin. Yomra’da sekiz aday adayı var. Hepsi de ‘ben bu işi yapabilirim’ diyerek cesaretle yola çıktılar. Yapacaklarına da inanıyorum. Eksik veya fazla yaparlar ama bu cesareti kendilerinde bulmuşlar. Bundan şüphem yok. Onlar için de hayırlı olsun diyorum. Hepimizin niyeti samimi olarak hizmet etmektir. Halkımız müsterih olsun. Bugüne kadar yapılan hizmetlere teşekkür ediyoruz ama biz eğer göreve gelirsek Yomralılar şunu bilsinler ki var olan hizmetlerin yanında biz çok daha teknik, modern hizmetleri ekleyeceğiz. Altyapı’dan beton ve asfaltına kadar yaylalardan piknik alanlarına kadar sokaklarından tutun da şehrin modernleşmesi, estetiğine kadar her çalışmanın içerisinde olacağız. Her taşın altında elimiz mutlaka olacaktır. Bunu böyle bilsinler.

BURUKLUK VE ÜZÜNTÜ OLDU AMA…
Yomra’ya aday gösterilmezseniz bir kırgınlık olur mu?

2014 yılında adaylık noktasında beklentimiz yüksekti. Partimizin içerisinden bir kişinin aday gösterileceği söyleniyordu ama olmadı. Mevcut Belediye Başkanı AK Parti’den aday gösterildi. Tabii ki bir burukluk, üzüntü oldu içimizde. Bizden biri yapar diye düşündük. Yıllarımızı verdik, çaba harcadık. Ama tabii o süreci atlattık. Şimdi tecrübemiz var. Belki daha sağlıklı ve mantıklı düşünerek partimizin hizmetindeyiz. İlk gün hangi aşk ve heyecanla ben bu partinin kapısından içeriye girdiysem aynı heyecanla ben aday olayım veya bir başka arkadaşımız aday olsun seçimi kazanmak için çalışacağız ve seçimi sonlandıracağız.

ONLARIN DERDİYLE DERTLENECEĞİZ
Kaşüstü’nde belki bilmeyen, tanımayan insanlarımız vardır. Şimdi çalışmalarımız da orada ağırlıklı olarak sürdürüyoruz. Orada da kendimizi tanıtıyoruz. Vatandaşlarımız, müsterih olsunlar. Eğitiminden sağlığına kadar her alanda vatandaşımızın derdiyle dertleneceğiz. Vatandaşımızın derdi bizim derdimizdir. Çözüm üreteceğiz. Bu konuda emin olsunlar.

Editör: Haber Merkezi