SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Trabzon’da Belediye Başkan Adayları belli oldu, gözler Belediye Meclis Üyesi adaylarına çevrildi. Gerek, Cumhur İttifakı gerekse Millet İttifakı adaylarını belirleme konusunda titiz bir çalışma yürütürken genel merkezler de konu ile derinden ilgileniyor. Özellikle AK Parti Genel Merkezi adayların belirlenmesi konusunda çok hassas.

İSİMLER NETLEŞTİ
Millet İttifakı’nda liste netleşti ve şu şekilde: 1) Cüneyt Zorlu-CHP, 2) Davut Çakıroğlu-İYİ Parti, 3) Oktay Söğüt-CHP 4) Ömer Dayı-CHP, 5) Berrin Erkuloğlu- İYİ Parti, 6) Birgül Boğuşlu-CHP, 7) Kayhan Altun-CHP. Bilindiği üzere, Ortahisar Belediye Meclisi 4’ü kontenjan 37 üyeden oluşuyor. Oy dağılımına göre 7 meclis üyesi Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gidiyor.

MHP’DEN SÜRPRiZ VAR
Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği için adaylarını netleştirip Genel Merkeze gönderdiği ve bu isimlerin onaylandığı öğrenildi. Cumhur İttifakı’nın aday listesinin başında Mustafa Yaylalı ve Mehmet Karaoğlu isimlerinin yer aldığı, MHP’li bir ismin de listeye üst sıralardan girdiği öne sürüldü.

Editör: Haber Merkezi