Merkeze bağlı Bengisu (Kisarna) mahallesi muhtar adayı Ersin Aktürk, “Bengisu için hep beraber el ele” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “Her mücadelemiz Bengisu halkı için olacaktır” dedi. Mahallenin yılardır birikmiş sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirten muhtar adayı Ersin Aktürk “Şehre 3 km yakın olmamıza rağmen adeta köy olarak kalmışız. Mahalle olalı beş yıl oldu ama hala imar durumu çıkmamıştır. Yollarımız çok dardır. Bazı yerlerde iki araç yan yana geçemez. Kanalizasyon sistemi yoktur. Bu çağda fosseptik çukurlarıyla da çözümlenememiş arazilere bırakılmıştır. Bu durum çevre kirliliği yaratmaktadır. Mahallenin enerji hatlarının bir bölümü Akçaabat hattından geldiği için rüzgârlı ve yağışlı havalarda buralarda ağaç devrilse Bengisu da elektrikler kesilmektedir. Yıllardır boş duran okul binası adeta çürümeye terk edilmiştir. Mahallemizi köy görünümünden kurtarıp kent görünümüne kavuşturacağız. Bunun için Çözüm odaklı proje ve iyi bir ekiple yola çıktık. Sorunları biliyoruz ve en kısa zamanda çözümlenmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

İLK İŞİMİZ İMAR OLACAK
Bengisu’yu halk ile birlikte yöneteceklerini ve bunun için de halk meclisi kuracaklarını dile getiren Aktürk, “Mahallemizin öncelikli sorunu imar sorunudur. Seçilmemiz halinde ilk iş olarak bu soruna el atacağız. Belediye ve ilgili bakanlıklar nezdinde mahallemizin imar sorununu öncelikli olarak çözüme kavuşturacağız. Bu sorunun çözümlenmesiyle hem ana yol, hem de mahalle içi yollarımızı genişleteceğiz. Kanalizasyon atıkları fosseptik çukurlara değil kanal ağına bağlanacaktır. Karşıyaka Bengisu yolunu da bir an önce genişletip dolmuşları mahallemize kadar getirmeye çalışacağız. Yine Erdoğdu Çamlık dolmuşlarını da Saraylar mahallesine kadar ulaşmasını sağlayacağız. Mahalle içi yollarının genişlemesiyle buralara belediye otobüs seferleri koyulması için gerekli girişimleri yapacağız.. Harabeyi andıran okul binasını da restore ettirip spor ve fitness salonu olarak mahalle halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

KİSARNASPOR YENİDEN CANLANACAK
Seçilmesi halinde sosyal ve dayanışmayı da ön planda tutacaklarını belirten Aktürk, “Yıllar önce kapanan Kisarnaspor kulübünü de yeniden açıp gençlerimizi spor sahalarına çekeceğiz. Bengisu mahallesinde Trabzonspor taraftarlar gurubu oluşturacağız. Mahallemiz adına sosyal bir site kurup düğün, cenaze, hastalık gibi duyuruları buradan herkese ulaştıracağız. Başta emeklilerimize hizmet vermek amacıyla uygun bişr yere bankalara ait ortak bir ATM kurulması için çalışacağız. Kadınlara yönelik biçki- dikiş ve nakış kursları açarak burada üretilen ürünlerin satılıp gelir elde edilmesi için şehir merkezinde satış ofisi kuracağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi