Chp İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto ,yayımladığı mesajında bundan 85 yıl önce seçme ve seçilme hakkının Türk kadınına birçok dünya ülkesinden önce armağan eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e borçluyuz. Şükran sevgi ve saygıyla anıyoruz. 1950’den beri kadınların verdiği yaşam mücadelesinde iktidarlar Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizdiği aydınlık Türkiye’nin çağdaş dünyada yerini alabilmesini engellemişlerdir.  

Oysa ki Kadınlarımızın siyasette yer alıp hem seçen hem de yöneten olabilmesi için her 5 Aralık günü daha çok mücadele etmeliyiz. 2019 yılının ilk 10 ayında 383 kadın öldürüldü. Bunlar sadece medyaya yansıyanlardır. Cinayetler kadınların en yakınları tarafından işlenmiştir. Bazıları uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürüldüler ve devlet koruyamadı. İşte bu yüzden kadın cinayetleri politiktir diyoruz. Biliyoriz ki onlar eşit değilsiniz dedikçe kazanımlarımız elimizden alınmaya çalışılıyor ve emeğimiz yağmalanıyor. Biz eşitiz varız, uğradığımız haksızlıklara karşı susmayacağız ve kazanımlarımızda asla vazgeçmeyeceğiz. 624 sayılı koruma kanunu ve Istanbul sözleşmesinin tam olarak uygulanmasını istiyoruz. İyi hal indirimlerine son verilmesini istiyoruz,Sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını istyoruz, Ücretsiz danışmanlık,psikolojik ve tıbbi destek ile yasal yardımın yapılmasını istiyoruz.Kadın istihdamını arttırmak için güvenceli istihdam olanaklarının yaratılmasını istiyoruz, Kadınların işe alım ve yerleşmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini istiyoruz,Kadın erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini istiyoruz, Medyanın kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini istiyoruz.

Tüm kadınlarımızın haklarına sahip çıkmalarını, demokratik platformlarda aktif görev almaları  için çağrı yapıyoruz. Halide Edip ADIVAR’ın dediği gibi “Beşiği Sallayan Kadın Dünyayı Sallar” diyoruz.

     

Editör: Haber Merkezi