SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Beşikdüzü Belediyesi eski Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun, kamu menfaatine aykırı şekilde Arap Al Ajaji şirketine satmak istediği Şehit Erdal Kurtoğlu Parkı arsasının satışı, mahkeme kararıyla kesin olarak iptal edildi. Satış iptal edildi edilmesine ama Bıçakçıoğlu’nun şirketten bir miktar para aldığı ve iptal nedeniyle bu parayı geri ödeme işinin yeni yönetime kaldığı öne sürüldü.

ARAZİMİ GASP ETTİ
Bıçakçıoğlu’nun ardında bıraktığı sorunlar bununla da sınırlı kalmadı. 10 Milyon TL’ye mal olan 500 araçlık otopark ve bölgenin en büyük kapalı pazaryerinin arazisinin de dava konusu olduğu belirlendi. 10 milyonluk yatırımın çöpe gitme ihtimali gündemde. Pazaryerinin yapıldığı arsanın sahibi Okan Gözaçan, Bıçakçıoğlu’nun araziye hiçbir ödeme yapmadığını, gasp ettiğini söyledi.

ELLERİMLE YIKACAĞIM
Gözaçan, “Eski başkan müsaademiz olmadan pazaryeri arazisindeki fındık bahçemizin ağaçlarını tamamen kesti. Biz de hukuki mücadele başlattık. Tam üç kez inşaatı durdurma kararı alındı. Ama atalarımızdan kalan arazilerimize bir beton yığını yapılmasına engel olamadık. Şimdi bütün idealim o binayı kendi ellerimle dozerle yıkmak. Baba yadigarı arazimizi resmen gasp etti” dedi.

Öte yandan CHP’li yeni belediyenin borç listesini birkaç gün içinde açıklayacağı ve açıklanan borç listesinin ardından sürecin soruşturmayla sonuçlanabileceği bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi