Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi olan Karadeniz’de seller yaşansa da son 5 aydır yağış miktarları büyük oranda azaldı. Barajlarda su seviyelerinin düştüğü, dere yataklarının kurumaya başladığı bölgede, bilinçsiz ve kaçak kullanımın yanında tarımsal sulama yapılmasının da etkisiyle pek çok mahallede su kesintileri yaşanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tankerlerle mahallelere su ulaştırsa da yine de mahallelerde su sıkıntısı görülebiliyor.

PEK ÇOK YERDE SORUN AYNI
Havaların kurak gitmesine bağlı olarak su kesintilerinin yaşandığının altını çizen Denizli Muhtarı Yusuf Keleş, “Bu sorun Büyükliman Havzası’nda da pek çok mahallemizde mevcut. Biz de komşu mahallelerimizin bu süreçten daha az etkilenmesi adına TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda mahallemize yeni kazandırılan şebeke suyumuzu kullanmama kararı aldık. Denizli mahallesi olarak, Karadağ içme suyunu komşularımızla paylaşıp bu süreçte kendi kaynak sularımızla idare edeceğiz. Bizler de bu süreçte öncelikle devletimizin, Büyükşehir Belediyemiz ve TİSKİ’nin ve en önemli komşu mahalleli kardeşlerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

SUSUZLUĞU ÇOK İYİ BİLİYORUZ
Tam da bu noktada Beşikdüzü ilçesinin Denizli Mahallesi Muhtarlığı örnek bir karara imza attı. Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, kuraklığa bağlı olarak Büyükliman Havzası’nda yer alan diğer mahallelerin su alamaması gerekçesiyle sorun çözülene kadar yeni şebeke suyu olan Karadağ İçme suyunu kullanmama kararı aldı. Mahallelinin ortak düşüncesi ile alınan karar çevre mahallelerde memnuniyetle karşılandı. Muhtar Keleş, “Susuzluğun ne demek olduğunu çok çeken bir mahalle olarak iyi biliriz” dedi.

Editör: Haber Merkezi