Türkiye’de yürürlüğe giren ve adına ‘İmar barışı’ denilen uygulamanın yanlış olduğunu en başından beri söyleyenlerdenim.

Devlet, bir şekilde kaçak yapılmasına göz yumulan yapılara belli bir para karşılığında ‘Resmiyet’ kazandıracak.

Bu ileride yapılacak kaçak yapıların da bir nevi önünü açacaktır.

Derenin tam göbeğine sırf daha çok para kazanmak için dikilen yapılar yine tartışılmayacak, yine kaçak olsalar da göz yumulacak ve ‘Nasıl olsa yine bir seçim öncesi mutlaka af çıkar’ düşüncesiyle içini rahatlatacak.

Bunlar bugüne kadar yaşandı geldi.

Talana karşı çıkanlar vatan millet karşıtı, aşırı gruplar olarak görüldü ancak doğanın anasını belleyenler en büyük vatansever, en fanatik AK Partili oldu bu ülkede.

Bir nevi hükümet, oy ve para gücü karşılığında kullanıldı ve kullanılmaya da devem edecek gibi duruyor.

***

Ya Allah’ınızı severseniz her şey güç mü, para mı, oy mu, iktidar mı?

Bizim hiç mi doğru bir işimiz olmayacak bu ülkede?

Tamam, halkımız suiistimal etmeye yatkın, evet fırsatçılık bu milletin iliklerine işlemiş ancak devlet de devletliğini yapacak, en ufak bir gevşekliğe izin vermeyecek.

Bir yandan 31 Aralık 2017’den önceki yapılara af getirilirken, bundan sonra yapılan yapılar yıkılırken, Doğu Karadeniz’de, bir yandan da yeni kaçak inşaatlar yükselmeye başladı.

Öyle ki, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında gösterilen ve yerli-yabancı turistlerin akınına uğrayan Rize’nin Fırtına Vadisi’ndeki dere yatağına otel, pansiyon, restoran ve otopark inşa edilmeye başlandı.

Dere yatakları daraltılarak, yol kenarlarına sıfır noktaya yapıların inşa edildiği Fırtına Vadisi’nde inşaat sesleri yankılanıyor.

***

Vallahi yazıktır günahtır.

Bu kadar mı kolay, bu kadar mı düşmansınız devlete, doğaya, Karadeniz’e.

Bu kadar mı gözünüzü para bürümüş?

Bunca yasağa, cezaya rağmen yükseliyorsa o yapılar kim var sizin arkanızda?

Tüm yaylalarda, alem yapanlar hariç, yaylacılıkla uğraşan, hayvancılık yapan garip gurebanın kaçak evleri yıkılırken, korunması gereken alanlarda hem de derenin tam gözüne otel ya da restoran inşaatı yapılmasına izin vermek kimse kusura bakmasın hainliktir.

Bu milletin evlatlarına hainliktir.

Bu devlete hainliktir.

Vatandaşın hakkına girmektir.

Yapmayın beyler, ağalar yapmayın...

Bu dünyada her şey para-pul, güç-makam değildir.

Allah size bir doğa bahşetmiş, Allah’a şirk koşmayın...

Editör: Haber Merkezi