KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın kızları ve damatlarının üniversitede kadroya alınmasıyla ilgili haberler ısıtılıp ısıtılıp önümüze çıkıyor. Bir haberci olarak haber özgürlüğüne ve bir haberin yapılmasına elbette ki karşı çıkmıyoruz. Ancak hiçbir yeni gelişme ve yeni bir ayrıntı yaşanmadan aynı haberin tekrar yayına verilmesinde bir maksat olduğunun da bilincindeyiz.

Birincisi bence Sayın Rektör bu pozisyona düşmemek için kızları ve damatlarını kendi üniversitesinde kadroya almamalıydı. Yaptığımız araştırmalarda bilhassa kızlarının alanlarında başarılı isimler olduğunu öğrendik ancak yine de bu hususa dikkat edilmeliydi. Edilmedi. Ancak Prof. Dr. Baykal’ın iki dönemdir uğramadığı hışma son günlerinde uğraması ve ortaya konan bu kara propagandayı görmemek de körlüktür.

Öyle zannediyoruz ki üniversite içinde birileri denge kurmaya çalışıyor. Belli ki bu denge kurucular da pek sıkı çalışıyor ve propaganda konusunda geçmişteki birilerini aratacak cinsten! Gelecek dönemde rektörlüğün farklı fakültelere kaymasını isteyen ve Baykal’ın yerine birilerini hazırlayan kişiler bu işin içinde midir diye bir soru işaretini ortada bırakalım ve devam edelim.

Bizce Rektör Baykal eleştirilecek KTÜ Farabi Hastanesinin içinde bulunduğu vaziyet daha büyük bir vahamettir. Buradan eleştirilmelidir. Tıpçı bir rektörün kendi içinden çıktığı fakülteyi ve hastaneyi yönetim zafiyetiyle ne hâle düşürdüğünden bahsetmek gerekir. Farabi’deki vaziyet nedeniyle Trabzon’un, Trabzon’un sağlık markasının hangi konuma geldiğinden söz açmak gerekir! Yoksa aynı haberleri pişirmenin ardında bir maksadın olduğu belli oluyor!

CHP ‘DEĞİŞİM’ DEDİ
CHP’nin bence Trabzon’daki en kritik kongresi Ortahisar ilçe kongresiydi. İl kongresini de hiç kuşkusuz burası belirleyecekti ve belirledi de! CHP teşkilâtları, İl Başkanı Güzide Uzun’u istemiyor. Hangi CHP’liyle konuşsak Güzide Uzun ve yönetiminden dert yanıyor.

Önceki gün Ortahisar’da Güzide Uzun’un desteklediği aday Şenol Çoban kaybederken gençliği ve değişimi temsil eden Fatih Suat Oyman kazandı. Oyman’ın kazanmasıyla birlikte Oyman’ın tam destekçisi ve selefi Ömer Hacısalihoğlu da il başkanlığına adaylığını koyacak. Eğer iki adaylı bir seçim olursa muhtemeldir ki daha önceden aday olacağını açıklayan Güzide Uzun da partililerin değişim anlayışıyla görevine veda edecek.

Adaylık sürecinde düzenlediği basın toplantısından edindiğimiz izlenimden hareketle seçimi kazanan Oyman’ın da bir tavsiyemiz olsun. Konuşacağı konularda daha kesin, daha net konuşmalı. Ortada çevrilen cevaplar, açıklamalar kamuoyunu ikna edemez.