Trabzonspor’umuz Gençlerbirliği’ni Şenol Spor Kompleksi’nde üstün ve güzel oyunla mağlup ederek hepimizi sevince boğdu.

Uzun uğraşlar sonucunda Milan’dan transfer edilen Jose Sosa’da henüz kulüpte çok fazla idmana çıkmamasına rağmen oynadığı güzel futbol ile gelecek adına umut verdi.

Akyazı Şenol Spor Kompleksi’ne akın eden yaklaşık 30 bine yakın taraftarımız hem Sosa’yı hem de kral Burak Yılmaz’ı, Yusuf Yazıcı’yı ve diğer yıldız futbolcuların oynadıkları futbolu izleme fırsatını buldular.

Bu arada Abdülkadir Ömür de oynadığı müthiş futbol ve yaptığı asistle de maça damga vurdu.

Henüz 18’lik genç yıldız adayı şımarmazsa, ayakları yere sağlam basarsa hocalarının, büyüklerinin sözünü dinlerse Türk futbolu inanılmaz bir yeteneğe daha kavuşacak.

Futbol kulüplerimiz, şu sıralar altyapıdan oyuncu çıkarmakta zorluklar yaşarken Abdülkadir gibi yeteneklerin üzerine titremek zorundayız.

Bu gibi yıldız adaylarına doğru rehberlik etmeli, Abdülkadir gibi yıldız adaylarına doğru yol gösterildiğinde bundan hem Trabzonspor hem de Türk futbolu karlı çıkacaktır.

Ne diyelim, yolun ve bahtın açık olsun Abdülkadir.

***

Buraya kadar her şey güzel. Taraftarlar, 90 dakikanın sonunda evlerine huzurlu ve mutlu bir şekilde döneceklerdi. Ancak her maç sonunda olduğu gibi yine maç bitince trafik çilesi insanların mutluluğuna, coşkusuna gölge düşürdü. Maç bitiminin ardından artık korkulu rüya haline gelen trafik tıkanıklığı baş gösterdi.

Arabalarını yol kenarlarına park edenler trafiğin kilitlenmesinde başrolü oynadılar.

Statta otopark varken araçlar neden yol kenarlarına park edilir bunu da anlayabilmiş değiliz.

Birkaç taraftarla konuştuğumuzda otoparkın nerede olduğunu bilmediklerini söylüyorlar.

Ama bence bu kolaya kaçmak oluyor.

Ne demişler ‘Sora sora Bağdat bulunur.’ Bu yüzden görevlilere sorularak otopark çok rahat bulunabilir.

Artık bundan sonra yol kenarlarına park edilen araçlara ceza yazılması gerekiyor.

Hiç kimsenin bile bile trafiği aksatmaya hakkı yok.

Bir de taraftarlarımızdan bir ricamız var. Mecbur kalmadıkça özel şahsi araçlarla maça gelmemelerini rica ediyoruz. Toplu taşıma ile maça gelinince Akyazı’da trafik çilesinin de yarı yarıya azalacağını düşünüyorum. Bu yüzden en azından maç günlerinde toplu taşıma kültürüne alışırsak şehrin trafiği de biraz daha rahatlayabilir.

***

Bu maç şunu gösterdi ki Trabzonspor, güzel futbol oynamaya devam ettiği sürece Şenol Güneş Spor Komleksi fule yakın çekecek. Taraftarlar, tribünlere akın edecek.

Anlaşılan o ki ilk etapta Meydan’dan Akyazı Şenol Spor Kompleksi’ne kadar yapılması planlanan Hafif Raylı Sistem Projesi ve Kanuni Bulvarı hayata geçirilemeden bu trafik çilesi orada her yıl devam edecek.

Raylı Sistem ile ilgili Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Ancak bu projeler öyle hemen hayata geçirilemiyor, biraz sabır ve zaman gerek.

Bu yüzden de orada trafiği rahatlatmak adına küçük dokunuşlarla çözüm yoluna gidilebilir.

Geçtiğimiz aylarda meslektaşımız Aslan Kar, sosyal medya hesabından çok güzel ve hiç de yabana atılamayacak bir öneri de bulunmuştu. Kar, maç günlerinde deniz yolu ile taraftarların stada taşınması önerisinde bulunmuştu.

meslektaşımız Kar’ın bu önerisini şehrimizin dinamiklerinin masaya yatırması şehrimizin menfaatleri adına olabilir.

Neden olmasın ki..

Bir düşünelim, deniz yolu ile gelen taraftarlar, büyük bir coşku ve enerji ile stada gelecekler. Çok güzel bir ambiyans oluşturabilirler.

Şehrimizin hem batı hem de doğu tarafından vapurlar stada taraftar taşımaya başladığı takdirde trafiği rahatlatma noktasında güzel bir adım olabilir.