SONNOKTA HABER MERKEZİ - Kaşüstü'ndeki Dal-Çık çalışmaları nedeniyle o bölgeden kaldırılan kavşak sonrası sürücülerin yolu uzadı. Hastaneden gelen ya da o civarda oturan kişilerin Trabzon'a gitmek için Yomra'dan dönmeleri gerekiyor. Aynı şekilde Yomra istikametinden Kaşüstü’ne gidecek biri de daha önce Kaşüstü kavşağından dönerken, çalışmalar sonrası Yalıncak Adli Tıp kavşağını kullanmaya başladı. 

Bu güzergâhı uzun bulan bazı sürücüler Yomra’dan Kaşüstü’ne ters istikamette gitmeye başladı. Kimi zaman emniyet şeridini, kimi zaman ise kaldırımı kullanan sürücüler aynı zamanda farları ile de sürücülere ve yayalara rahatsızlık vermeye başladı.

Tepkili olan bölge halkı gazetemizi arayarak, “Uyanık sürücüler ters istikamette giderek yolu kısaltıyorlar ancak kimi zaman kaldırımdaki yayayı kimi zamanda doğru istikametteki sürücüyü tehlikeye atıyorlar. Bu kadar sürücünün itimat ettiği duruma onlarda saygı göstermeli. Kaldırımdan yürüyen yaya bu araçlara neden yol vermek zorunda kalsın. Yetkililer bu duruma en kısa sürede bir çözüm bulsun. İlla birinin canımı yanmalı ki bu gidişe dur denilsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi