Anadolu Ajansı Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı…

Görevi başında çok talihsiz bir kaza yaşadı. Düştüğü uçurumda halen daha aranıyor.

Her sahur ve iftarda dualarım kendisiyle. Allah ailesine ve evlatlarına bağışlar inşallah.

Ancak Abdulkadir’in ardından yapılan terbiyesizlik için diyecek bir şey yok.

“Ölmüş mü? Ölmediyse gömün gitsin.”

“Vicdan azabından atlamış olmasın?”

“Bir de beddua tutmaz derler.”

“Allah’ın sopası var, ama görünmez.”

“İlahi adalet.”…

Ne demek yani bu?

Biri de çıkıp demiyor ki;

“Ya kardeşim 31 Mart akşamı tarafsız olması gereken AA, taraf oldu diyelim de insan olması gereken siz hangi ara ve niye bu kadar insanlıktan çıktınız?”

Bir seçim uğruna, siyasi bir kaygıyla acı üzerinden kin güden, hesap gören bir millet olduk farkında mısınız?   

***

Cumhurbaşkanı, İmamoğlu’na destek açıklaması yapan sanatçılar için, Sinema dünyasıyla ilgili olarak yasal düzenlemeler yaptık diye bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız, bunu neyle ifade edeceğiz?” dedi.

Fener taraftarının ‘Her şey güzel olacak’ pankart ve sloganlarına yönelik Erdoğan, “Ya bu statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda. Ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor” diye konuştu. 

Biri de çıkıp demiyor ki;

“Ya Başkan’ım bırakın istediklerine destek versinler. Dün bizle oldukları için iyi dediklerimiz bugün niye hain olsunlar ki, niye onlarla hesaplaşalım?”

***

İstanbul’da adamın biri Binali Yıldırım’a, “Seçim niye iptal edildi” diye soruyor.

Yıldırım da, “Çok basit çünkü çaldılar” diyor.

Yıldırım’ın videosu sosyal medyada adeta patladı. #ÇünküÇaldılar binlerce kişi tarafından paylaşıldı.  

Biri de çıkıp demiyor ki;

“Mademki hırsızlık var, hırsız nerede? Ne ceza aldı? Hırsız hırsızlığını yaparken ev sahibi ne ediyordu? Ne, ne kadar çalındı? Mademki ortada bir hırsızlık var neden insanların vicdanlarına bunu kabul ettiremiyoruz.”

***

Kendisini ‘Terzi yamağı’ olarak ifade eden ve “Bokunda boğul Türkiye” sözü gibi Türk milletine yönelik yaptığı hakaretlerle bilinen modacı Barbaros Şansal, geçtiğimiz günlerde bir defile düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı, Ekrem İmamoğlu’nun sloganı olan, ‘Her şey çok güzel olacak’ ifadesiyle isimlendirilen defilede görüntülendi.

Biri de çıkıp demiyor ki;

“Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşinin AK Parti ve Türkiye düşmanı bir ismin defilesinde ne işi vardı? Eşi ‘Her şey çok güzel olacak’ diyorsa Hayati Yazıcı ne diyor? Sanatçılara, taraftarlara tepki gösteren Tayyip Erdoğan, Yazıcı ailesi hakkında ne düşünüyor?”

***

Özetle, AK Partililerin Ekrem İmamoğlu’nu artık bir kenara koyup kendi adayları olan TBMM Başkanı, Başbakanlık, Bakanlık gibi görevlerde bulunmuş, AK Parti’nin en sempatik isimlerinden biri olan Binali Yıldırım’a yönelmeleri kendileri adına daha yararlı olacaktır.   

Çünkü İmamoğlu’na karşı kullanılan olumlu ya da olumsuz dil, kim kullanırsa kullansın kendisine artı etki ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti kurmaylarına;

Biri de çıkıp demiyor ki;

“Bize, bizden gibiymiş gibi görünenler kaybettiriyor. Dikkatli olmalıyız. Etrafımız en ufak bir tökezlemede canımıza okuyacak, bizi terk edeceklerle dolu. Dilimizi yumuşatalım artık.”

Demiyor…

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Manevi kızım’ dediği, kansere karşı verdiği mücadele sonucu illeti yenen Tekirdağlı Göknur Damat, Ekrem İmamoğlu’na destek verdiği için bıçaklanmış.

Hala dilimizi yumuşatmayacak mıyız?

Editör: Haber Merkezi