İKİ DEFA KAZA OLDU…

Trabzon’un Arsin İlçesi Şahinkaya Mahallesi’nde bulunan dik rampa yolun 3 yıldan beri yapılmaması mahalle sakinlerini çileden çıkardı. defalarca kaza yaşanmasına rağmen yetkili kurumların burada önlem almaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Nuroğlu Mahallesi Muhtarı Ayhan Kalkan, “Buradaki dik rampa yol büyük tehlike arz ediyor. Kışın daha da büyük tehlike saçıyor. Birçok kez kaza oldu. 3 yıldan beri yetkili kurumlara burada ölümlü kaza yaşanmadan önlem alınmasını istiyoruz ama hala bir çalışma yapılmıyor” dedi.

KÖPRÜ İSTİYORLAR…

Kalkan, “Okul servisi de bu tehlikeli rampadan gidiyor. Allah korusun çocuklarımız bir kazada ölürse biz kime hesap vereceğiz? 2014 yılından beri burada bir çalışma yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne, DSİ’ye, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na sürekli yazılar yazıyoruz. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Dairesi’ne de yazı yazdık. Ama hala burada bir çalışma yapılmadı. Burada yol seviyesi yükseltilmeli ayrıca yolun genişletilmesi için derenin de deplase edilmesiyle köprü yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

YER SAHİPLERİ İLE ANLAŞTILAR…

Yol kenarlarına da banket yapılması gerektiğini vurgulayan Kalkan şöyle devam etti: “2017 yılında böyle bir durum şehrimize yakışmıyor. Burada ölümlü kazalar yaşanmadan tüm yetkili kurumlarımızın sesimize kulak vermesini istiyoruz. Bu tehlikeli rampa ölüme davetiye çıkarıyor. Çok geç olmadan gerekli çalışmalar yapılmalı. Yolun genişletilmesi için arazi sahipleri de anlaştık. Sağolsunlar bize yer de veriyorlar. Ama yetkili makamlar hala kamulaştırma yapmadı”

ÖNCE YAP SONRA YIK…

Mahalleden geçen derenin üst tarafında da sürekli heyelan olduğu için birkaç yıl önce DSİ tarafından yapılan istinat duvarının çöktüğünü kaydeden Kalkan, “Bu istinat duvarları için para harcandı ama ne yazık ki sürekli heyelan geldiği için bu duvarlar da çöktü. Önüne gelen bu derenin üst tarafına hafriyat döküyor. Sonra az bir yağmurda heyelan oluyor. Dere kenarındaki istinat duvarları da çöküyor. Milli servete yazık günah. Önce yapıyoruz sonra kendi elimizle yıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Karadenizde sonnokta özel haber / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi