Değirmendere ile Çukurçayır arasında yapılacak bir bağlantı yolu hem mahalleye ulaşımı kolaylaştırır hem de şehir trafiğine nefes aldırır...

KARMAŞAYI ÇÖZER
Trabzon’da yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı Çukurçayır’da trafik sorunu artık kangrenden öteye geçip felç halini aldı. Sıkıntının aşılması aslında çok da zor değil. Alternatif bir bağlantı yolu ile Çukurçayır’ın trafik yoğunluğu pek ala azaltılabilir. Çukurçayır’dan Değirmendere’ye bağlanacak bir ara yolla birlikte şehir trafiğinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan karmaşanın da önüne geçilebilir.

BEŞ DAKİKADA ULAŞIM
Şehrin doğusundan Çukurçayır’a ulaşmak isteyen vatandaşlar; Değirmendere, Çömlekçi, Pazarkapı, Cumhuriyet Caddesi, Maraş Caddesi ve Atatürk Alanı’nı içine alan dokuz kilometrelik yolu trafiğin yoğun olduğu saatlerde bir buçuk saatte gitmek zorunda kalıyor. Oysa ki Değirmendere’den bağlanacak yaklaşık bir kilometrelik yolla birlikte vatandaşlar beş dakikalık zamanda Çukurçayır’a ulaşabilir.

ZORLUOĞLU DA BELİRTMİŞTİ
Bu yolun yapılması için çok da fazla bir istimlak sorunu ve maliyet problemi  olmadığı gibi bir çok parselin de zaten yapılacak yol için uygun olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Çukurçayır trafiğinin rahatlaması adına çözüm üretileceğini belirtmişti. Trabzonlu şimdi bu yolun bir an önce yapılarak şehir trafiğinin hizmetine sunulmasını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi