SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Atalay, gazetemizi ziyaret ederek görev kendisine verilmesi ve Trabzonluların da teveccüh göstermesi halinde kent için hedeflediği projeleri anlattı.

Trabzon’un sorunlarını da tek tek çözeceklerini kaydeden Atalay, “Vatandaşlarımızın bize ciddi teveccühü var. İnsanlar bize güveniyor. Dürüstlüğümüze inanıyor, projeci olduğumuza inanıyor. Trabzon’un ciddi manada yatırımlar alacağına inanıyor. Biz vatandaşlarımıza daha önce yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz” dedi.

İşte Atalay’ın açıklamaları
SİLAH FABRİKASI UÇURUR

Trabzon ile ilgili ne gibi projeleriniz var? Biz diyoruz ki dünyanın en büyük silah fabrikalarından birini Trabzon’a kuralım. Bir de silahları çalıştırabilmek için mühimmat fabrikası kuralım diyoruz. Mühimmat fabrikası ile siz Trabzon’a yatırım ve dış sermayeyi getirebileceğimiz gibi aynı zamanda burada on binlerce gence de istihdam alanı oluşturacaksınız. Trabzon’a yeni yan sanayilerin gelmesine fırsat sunacaksınız. Bunlar büyük projeler. Bu yan sanayilerin de getireceği büyük istihdamlarda var. Bölge bir anda hareketlenecek. Şehrin insanı bir anda atağa kalkacak.

ARAZİLER ÜRETECEĞİZ
İnsanlar atölyeler kurmaya başlayacak. Mühendisler bu fabrikalarda da istihdam edilmeye başlanacak. Sadece devletin açtığı sınavlarda kaderini aramayacak. Doğduğu memleketinde kendisini doyuracak güzel bir maaşla çalışmasına vesile olabilecek büyük hamleler ayağına gelmiş olacak. Bunun için de dış yatırımcılar hazır. Güven, istikrar ve kendilerine verilecek imkanlar bekliyor. Biz o imkanları vereceğiz. Eğer partimiz aday gösterir halkımızda teveccüh gösterip Belediye Başkanı olursak ilk işim burada arazi üretmek olacak. Araziyi ürettikten sonra o en büyük silah fabrikalarından birinin yapılacağı bir alanı yatırımcıya kendi ellerimizle teslim edeceğiz. Bunun için Sanayi Bakanlığımız ve devletimizin yetkilileri ile görüşeceğiz. Projeyi de Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız.

YENİ SEMTLER KURACAĞIZ
Başka bir projemiz daha var. Trabzon’da Disneyland Projesi şart. Hem istihdama yönelik hem de turist getirmeye yönelik bir proje. Trabzon’a sadece fakir Arap turistleri değil zenginlerini de buraya getirmek gerek. Yaklaşık üç bin dolar harcayan turistlerin gelmesi gerek. Avrupalı turistlerin de gelmesi gerekir. Bunun için turizm adına altyapı çalışmaları yapılması lazım. Trabzon’un yeni semtlere ihtiyacı var. Yeni semtler kuracağız. Trabzon’u rahatlatacağız. Ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeciliğinde bulunmuş bir insanım; İstanbul’da sıfırdan Başakşehir’i kurduk. Orada 300 bin insan yaşıyor. Trabzon’da da sıfırdan şehirler kuracağız.

YAPBOZDAN KURTULMALIYIZ
Gölçayır gibi yerlerde yeni yerleşim alanları oluşturacağız. Oranın önce altyapısını oluşturacağız. Muhteşem bir şehir gibi dizayn edeceğiz. Hastanesinden otellerine, konaklama alanlarından geniş sokak ve caddelerine kadar halkın ihtiyacına cevap verebilecek alanlar inşa edeceğiz. Oraya gidecek yollar sorunsuz olmalı ve bizi 100 yıl taşımak zorunda. Yap yık olayından yani yapboz olayından bu memleket kurtulmalıdır.

YATIRIMCILAR YENİ YERLER ARIYOR
Trabzon’un nüfusu 750 bin değil, 1 buçuk milyona çıkması lazım. Trabzonlu dışarıya göç etmemesi lazım. Trabzon’un artık metroyu düşünmesi lazım. Aynı zamanda raylı sistemin yapılması gerek. Deniz taşımacılığını gerçekleştirmek gerek. Bunların hepsi bizim projelerimizin dahilindedir. Şahane bir ulaşım yapacağız. Gurur duyabileceğimiz bir şehri turistlere sunacağız. Yatırım hamlelerini olimpiyatlarla taçlandırdığınız zaman Trabzon daha nice dünya markalarını buraya getirtecektir. O zaman belki bir ünlü firma kayak tesisleri için harekete geçecek. Daha önce bunu bir yatırımcı ile konuşmuştum. Siz yatırımcıya güven verirseniz arsa verirseniz bunlar rahatlıkla yapılabilir. Yatırımcılar da yeni yatırım yerleri arıyorlar. Yeni pazar yerleri alıyorlar.

BÜYÜK BAŞARI
Bir Trabzon’un evladı İHA’lar üretti. Bayraktar ailesini kutluyorum. Büyük bir başarıydı. Bir hemşerimizde TİSAŞ diye bir şirket kurdu. Silah üretip 30’dan fazla ülkeye tabanca satıyor. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu Trabzonlunun gözü karalığını, cesaretini gösteriyor. Bu yöre silaha yatkın, getireceksiniz silah fabrikasını burada kuracaksınız.

FINDIK BİZDE AMA...
Fındık bizde yetişiyor. Dünyayı dolaşıyor; değişik markalar adı altında çikolatasını yüksek paralarla bize satıyorlar. Niye biz fındığı işleyemiyoruz. Farklı ürünler, farklı çikolatalar üretemiyoruz. Bunun için biz mutlaka ARGE’ler kuracağız. Özellikle Gençlik Merkezlerimizde proje üreten gençlerimizle, yurt içi ve yurt dışından uzmanlar getirterek, Karadeniz’in konumunu, zenginliklerini düşünerek yaylalardaki her bir bitki ile ilgili fabrika ya da atölye kurmalarını sağlayacak bütün girişimci ruhu aşılamaya çalışacağız.

CADDELER SİMETRİK OLACAK
Şehrimizin kanayan yarası haline gelen şehir içi trafik sorunu var, otopark sorunu var. Göreve gelmeniz halinde bu sorunları nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?

Kentsel dönüşümü mutlaka yapacağız. Tarihi eserlerimizi yaşatmak boynumuzun borcu, onları ortaya çıkaracağız. Şehri rahatlatacağız, uyduruk binaları sahibini mağdur etmeden yıkacağız. Cadde ve sokakları genişleteceğiz. Simetrik hale getireceğiz. Trabzon’da kargacık, burgacık yollar değil bir şehir ortaya çıkmış olacak. Bunu göreceksiniz. 100 yıllık otoparklar inşa edilebilmeli. Vatandaşlar ikna edilerek ağlatılıp sızlatılmadan yeni Trabzon’da yeni inşa edeceğimiz şehirlere alınmalı. Zaten vatandaş kendi isteyecek. Metro, hafif raylı sistem yapılacak. Trafiğin akışını sağlayacağız. Işıklandırılmış cadde ve sokaklarımız olacak.

GÜZEL BİR EKİP YAPACAĞIZ
Trabzonlulara neler söylemek isterseniz?
Biz projelerimizi vaat ettik. Söylediğimiz her şeyi yaptık. Şuana kadar Allah mahcup etmedi. Bu işte de mahcup olmayacağımızı düşünüyorum. Eğer aday olursak adaylığımızda büyükşehir belediye başkanlığına dönüşürse bu projelerimizi inşallah halkımızla birlik beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Bütün Trabzonluların, dışarıda yaşayan Trabzonluların, Trabzonspor sayesinde Trabzon’a sevgi besleyen bütün Trabzon dostlarının da desteğini alarak partili ayrımı yapmadan herkesi bir ekip yaparak Trabzon’un hizmetine sunacağız. Artık kavga tarihe karışması lazım. İçeride ve dışarıda artık kavgayla zaman kaybetme lüksümüz yok. Birlik beraberlik içerisinde hizmet etmek, Trabzon için projesi olanları bulmak ve onları şehrimize hizmet ettirmek boynumuzun borcudur.

İŞSİZ GENÇ KALMAYACAK
Biz hayvancılığı da geliştirecek gelişmeleri de Büyükşehir Belediyesi olarak kovalayacağız. İnsanlarımıza girişimcilik ruhunu aşılamaya çalışacağız. Güven vereceğiz. Hem ülke ekonomisine katkı vereceğiz hem de Karadeniz halkını kendine yetebilecek bir donanıma getireceğiz. Uzungöl’ü Davos yapacağız. Sis Dağı’nda önemli bir projemiz var. Bütün bunlar bir araya geldiği zaman biz Trabzon’da bir bakmışsınız ki köşede bucakta işsiz gencimiz kalmayacak. Bir bakmışsınız ki dışarıdan işçi ithal edecek duruma gelmişiz. Bu hayal değil, vaat ediyorum. Uzun vadede bunlar gerçekleşecek, buna inanıyorum.

Editör: Haber Merkezi