Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, şehir genelinde bulunan park ve bahçeler ile refüjlerdeki peyzaj alanlarında bitki hastalık ve zararlılarına karşı yoğun ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, çalışmalarını çevreye zararı minimal düzeyde tutan son teknoloji ilaçlama makinesi ile yürütüyor.

ÖN PLANDA TUTUYORUZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada “Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanlarımızda bulunan park ve bahçelerdeki bitki hastalık ve zararlılarına karşı yoğun çalışma içerisindeyiz. Bu k apsamd a ekiplerimiz, başta turunçgil uzun antenli teke böceği (Anoplophorachinensis), çam kabuk böceği türleri, Amerikan beyaz kelebeği (Hyphantriacunea) gibi zararlıları, külleme hastalığı (Uncinulanecator) ve diğer fungal hastalıklar ile sert zeminlerdeki yabancı otlara karşı etkin mücadele yürütmektedir. Tüm bu çalışmalarımızı da toplum sağlığını ön planda tutarak son teknoloji ilaçlama makinesi ile gerçekleştiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DESTEK VERİYORUZ
Açıklamada ayrıca Büyükşehir Belediyesinin kamu kurum ve kuruluşlarına destek verdiği de belirtilerek, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün karantina bölgesi ilan ettiği Maçka ilçesi Esiroğlu Mahallesi’nde 1250 dekar bulaşık alan üzerinde fındık zararlısı olan, turunçgil uzun antenli teke böceği ergin mücadelesine koordineli olarak destek verilmektedir” denildi.

Editör: Haber Merkezi