SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son oturumunda; Trabzon Kadınlar Pazarı kredisi, TRABEL A.Ş. bünyesindeki TRABEL HES Şirketi, beton yol ve sanat yapısı işlerinde kullanılacak krediler gündem oldu. 150 bin TL sermayesi olan ve TRABEL HES adını taşıyan ancak bugüne dek HES’le alakalı hiçbir yapılanması olmayan şirket; yeni şirketlerde ‘Bakanlık Onayı’ şartını aşmak amacıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne hibe edildi.

2 MİLYON TL KAMU ZARARI
Bir diğer gündem maddesini de eski adıyla kadınlar pazarı yeni adıyla köy ürünleri pazarının yapımı için kullanılacak 12 Milyon TL’lik İller Bankası Kredisi oluşturdu. Geçen yıl 9 Milyon 280 bin TL + KDV olan ihale bedeli, yer teslimi yapılmadığı için 12 Milyon TL’ye yükseldi. 110 işyerinin bulunduğu pazaryerinin inşası projesinde 2 Milyon TL civarında kamu zararı oluştu. Projede kadınlar pazarındaki tüm pazarcıların yer bulacağı kaydedildi.

KİME NE KADAR?
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin son oturumuna başkanlık eden Başkanvekili Atilla Ataman, beton yol ve sanat yapım işleri için 40 Milyon TL İller Bankası Kredisi kullanılması maddesini meclisin onayına sununca; CHP’li Turgay Şahin, “Bu kredinin ne kadarının hangi ilçede kullanılacağını bilerek oylamak isteriz. Burada muhalefet belediyeleri var doğal olarak krediden pay alıp alamayacaklarını bilmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK DERDİMİZ
Şahin’in görüş bildirimi ardından belediye başkanları dert yandı. Birçok başkanın yol yapımı noktasında şikayetlerini belirttiği mecliste, ortak görüşle Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağlarının yeniden belirlenmesi talep edildi. Bunun üzerine Başkanvekili Ataman, “Anlaşılan şehrimizin en büyük sorunu yol. Zaten başkanımız bizi bu konuda yetkilendirdi. Önceliğimiz yol hizmetinin hiç gitmediği noktaları belirleyip buna göre hizmet getirmek” dedi.

Editör: Haber Merkezi