SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Sürmene İlçesinin Yeniay Mahallesi’ndeki Kaptan Şirketler Grubu Nur Gemicilik’in 49 yıllığına kiraladığı Çamburnu-Yeniay Tersanesi ile ilgili Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Gürdoğan, tersanenin atıl durumda olduğunu hatırlatarak Çamburnu’nda var olan birinci limanın yan tarafına ikinci bir limanın yapılmasını önerdi.

YATIRIMCI HAZIR
Çamburnu’nda dolgu izninin eski bakan Erdoğan Bayraktar döneminde alındığını hatırlatan Gürdoğan, “Orada 50 hektarın üzerinde bir alan ortaya çıkıyor. Yatırımcılar yap-işlet-devret modeli ile orada yatırım yapacak. Araziyi yatırımcı dolduracak. Devletin kasasından bir kuruş çıkmayacak. Önündeki limanı biz hep beraber yaparsak Trabzon lojistik üs kazanacak. Orada proje hazır. Yatırımcı hazır. Yatırıma hemen başlanabilir” dedi.

ALTERNATİF ŞART
Trabzon Limanı’nın da sadece turizme hizmet etmesi gerektiğini savunan Gürdoğan, “Liman şehrin içinde kaldı. Şehir içi trafiğin yoğunluğu da malum. Çömlekçi’deki liman sadece turizm için kullanılırsa trafik de rahatlar. Trabzon’da şehri içi trafiğinin de rahatlaması lazım. Bu yüzden Çamburnu’nda ikinci limanı yapmalıyız. Yeni destinasyon alanları oluşturmalıyız. Biz Karadeniz Bölgesi olarak lojistik üstünlüğümüzü kazanabilmemiz gerekir. Çinliler, Anaklia’da büyük bir liman yapıyor. Bu faaliyete geçtiğinde Türkiye by-pass olacak. Bu yüzden bizim de alternatif oluşturmamız lazım. Türkiye’nin jeopolitik önemini artırması için bu limanın yapılması elzem olmuştur” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi