SONNOKTA BERKANT PARLAK - İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, Trabzon’un Akçaabat ve Düzköy ilçelerine bağlı yaylalarda yapılan yıkımlarla ilgili çok farklı bir bakış açısı getirdi. Bölgede birçok yerde kaçak yapılaşmaların olduğunu ve bunların doğaya ve turizme vurduğu darbenin büyük olduğunu kaydeden Mısır “Bu yerlere bir şey yapmayanlar ya da yapmaya gücü yetmeyenlerin gücünün yettiği tek yer Akçaabat mı?” diye sordu.

ŞAFAK VAKTİ GÖREVDELER
Uzungöl’ün beton göle döndüğünü ve doğallığın yok edildiğini, Taşköprü Yaylası’ndaki kaçak yapıların yıkım yerine ceza ile geçiştirildiğini belirten Mısır “Bunları, Ayder’i görmezlikten gelenler Akçaabat’ın yayla evlerini yıkmak için şafak vakti görev başında. Bu çifte standart olup Trabzon’un doğusu ile batısı arasında ayrımcılıktır. Yıllardır öksüz bırakılan Akçaabat, vakti gelince bunun hesabını görecektir.” şeklinde konuştu.

NE DÜŞÜNÜYORLAR?
Mısır, iktidar partisine de seslenerek “Akçaabat’ımızın iki iktidar milletvekili bu konuda ne düşünmektedir? Ayrımcılığa bugüne kadar isyan ettik bundan sonra da susmayacağız. Akçaabat’ı oy deposu olarak kullanıp bir kenara çekilerek susanlar unutmasın ki adalet bir gün herkesi tartar. Çamburnu’na yaptır, Haçkalı’da yık; adalet bunu neresinde? Yaylalarda hayvancılık yapanların haklarının korunması gerekmektedir. O yapılar yapılırken oy uğruna göz yumanlar, aynı zamanda millî servetin de katilidir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi