SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi “Şehitliği Yazıyorum” Projesi’ni “17 Şubat’tan 18 Mart’a” isimli kitaba dönüştürdü. 18 öğrencinin, danışman öğretmenleri Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Türk öncülüğünde başlattıkları Çanakkale ve şehitlerimiz konulu kitap bir süre önce okuyucularıyla buluştu. Projeye gönüllük esasına göre katılan öğrenciler yazarlığa adım attılar. Projenin amacının gençlerin “şehitliği ve kurtuluş mücadelesini” tam anlamıyla kavraması ve ülkenin her insanına en anlamlı cümlelerle aktarabilmesi, bu sayede Çanakkale ruhunu her gencin hissetmesinin sağlanabilmesi olarak ifade edildi.

KÜTÜPHANEYE ÜYE YAPILDI
Danışman öğretmen İbrahim Türk yaptığı açıklamada “Başarılı gençlerimiz, Çanakkale’yi ve şehitliği daha iyi anlayabilmeleri için Akçaabat Halk Kütüphanesine üye yapıldı. Oradan Çanakkale konulu kitapları temin edip okumaları sağlandı. Ara ara oluşturulması planlanan kitap için yazı yazmaları istendi. Bu yazılarındaki küçük hataların nasıl düzeltilebileceği üzerinde çalışıldı. Okudukça manevi anlamda çok daha derin düşünmeye başlayan gençlere yazı, hızlı okuma, diksiyon, etkin bilgisayar kullanımı, doğru iletişim gibi hususlarda kurslar verildi. Yazıları eskisinden çok daha farklılaşan başarılı gençlerin hissettiklerinin tam olarak oturması için Çanakkale’ye gitmelerinin şart olduğuna inanılıyordu.” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Türk şöyle devam etti: “Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediye Başkanlığı ve Kültür Müdürlüğü, Sayın Ali Türen Öztürk, Sayın Halis Özgüneş’in ve birçok hayırsever insanın katkılarıyla gençler Çanakkale’ye götürüldü. Orada yazıların en anlamlısı yazıldı. Duygular zirveye çıktı şehitlerimizin yanı başında. Kitabın dizgisini Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Engin Ata yaparken Görsel Sanatlar Öğretmeni Ekrem Kutlu öncülüğünde resim öğretmenleri yazıları resimledi. Birbirinden kaliteli fotoğrafları usta fotoğrafçı Tarih Öğretmeni Ali Çolak tarafından çekildi. Kapak tasarımı Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Cansu Beşgen tarafından yapıldı.”

GENÇ YAZARLAR
Genç yazarlar şu isimlerden oluştu: Aleyna Taflan, Ayşe Şahinbaş, Beyzanur Köroğlu, Ecehan Bayram, Edanur Kandemir, Eslem Özmen, Fatma Odabaşoğlu, Kader Boz, Meltem Topal, Merve Civelek, Merve Deniz, Merve Kotan, Nazlıcan Gedikli, Pınar Eylül Bektaş, Sedanur Kandemir, Selin Akbaş, Sevgi Terzi, Siraç Terzi.

Editör: Haber Merkezi