SONNOKTA HABER MERKEZİ - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta koronavirüs gündemi üzerine açıklamalarda bulundu. Balta şunları söyledi: “Tüm dünya bu hastalık ile uğraşıyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı önlemleri hayatımıza yansıtıp duruma dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda bu konu siyaset üstüdür. Salgının yayılmamasını engellemek için vatandaşlarımız meseleyi çok önemli görerek hareket etmelidir.”

HARFİYEN UYGULAYALIM
“Sosyal mesafeyi korumalıyız ve gerekmedikçe dışarı çıkmadan evde kalmayı bir klasik haline getirmemiz lazım. Vurdumduymazlık yapan olursa kendi sağlığını tehlikeye attığı gibi yakınlarını da tehlikeye sokarlar. Hastalığın yayılması ile ölüm oranlarını düşürmek elimizde ve bunun için dışarıya çıkmamalıyız. Eğer evimizden çıkmaya zorunlu isek de bakanlığımızın ve valiliklerimizin talimatlarına harfiyen uymalıyız.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
“Bu virüs öldürücü ve tüm koruma önlemlerini almamız şart. Sağlık çalışanlarımızın fedakarca çalışmalarını yürekten kutluyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve bütün bakanlıklarımız bu konu ile ilgili çalışma yürütüyor. Toplumun her ferdine bu konuda görev düşmekte. Ve bu görevler aksatılmadan yapılmalı. Eğer bu görevleri yaparsak bu sıkıntıyı en az hasarla atlatırız.”

Editör: Haber Merkezi