BELEDİYEYİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüştürülen Petekli, Muratlı, Yukarı Çavuşlu ve Üzümlü Mahallelerinde yaşanan su sorununa dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili AhmetKaya, belediyeyi ve TİSKİ’yi göreve çağırdı. Bu bölgede bulunan vatandaşların halen aynı yaylanın suyunu kullandığını hatırlatan Kaya, “Hiçbir hizmet götürmüyorlar, üstüne de abone yapıp su parası topluyorlar. Yağmur yağdığında çeşmelerden çamur akıyor. Millet büyük mağduriyet yaşıyor ama yetkililerin umurunda değil” dedi.

CHP’li Kaya, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“VERMEDİKLERİ HİZMETİN PARASINI İSTİYORLAR”

“Bu 4 mahallede toplam 2 bin 500’den fazla ev var. Buraları mahalle yaptılar, halk doğal olarak hizmet bekliyor. TİSKİ, millete diyor ki, buralar mahalle oldu. Abone olacaksınız. Olmazsanız 1.300 TL ceza keserim. Bunu diyen TİSKİ, bu mahallelere ne şebeke yapıyor, ne şebekeyle ilgileniyor ne de suyun geldiği yere bir arıtma tesisi yapıyor. Ayrıca tüm köyden mahalleye dönüşen yerlerde olduğu gibi buralarda da kanalizasyon şebekesi yok. Ama gelen faturalarda atık su bedeli var. Kanalizasyonu olmayan yerlerden hangi hakla atıksu bedeli alınır, anlamak mümkün değil. Sen belediye olarak önce kanalizasyonu yap, ondan sonra vatandaş zaten öder parasını.

“SİZ BU SUYU İÇER MİSİNİZ?”

Şimdi soruyorum çamur akan bu çeşmelerden, siz çoluğunuza çocuğunuza su içirir misiniz? Siz bu suyu içer misiniz? Hadi içmekten vazgeçtim, siz bu suyu kullanır mısınız? Millete bu suyu reva görenlere soruyorum, sizde hiç Allah korkusu yok mu? Hiçbir hizmet götürmediğiniz su için para topluyorsunuz, yapılanı doğru bulmuyoruz"

“VATANDAŞA NİYE EZİYET EDİYORSUNUZ?”

10 gün yağmur yağsa, vatandaş su kullanmak için güneşi bekliyor. O bölgedeki evler atadan, deden kalma. Pek çoğu hisseli tapulu yerler. Abone olmaya gidenden ‘Tapuyu getir, hisselerin muvakkat getir, çatını yap, sıvanı yap’ diye kırk dereden su getiriyorsunuz. Amacınız üzüm mü yemek, vatandaşı mı dövmek? İş yapmak istiyorsanız, muhtardan belge getireni abone yaparsın, olur biter. Vatandaşa niye eziyet ediyorsunuz?”

Bu dört mahallenin su şebeke sorununa en kısa sürede Trabzon Belediyesi yetkililerince bir çözüm bulunması gerektiğini de vurgulayan CHP’li Kaya, “Yapmadığınız işin, vermediğiniz hizmetin parasını vatandaştan hangi hakla istiyorsunuz? Halkın sağlığı ile oynamayın. Önce hizmeti götürün, sonra parasını isteyin ” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi