Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Harita Müh. Oktay Söğüt, Boztepe tünellerinden ders alınarak şehir merkezine tünel yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Söğüt: “Boztepe’de ufaktan ufaktan başlanan çalışma Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Zorluoğlu’na sorulduğunda, Zorluoğlu ‘Viyadük ve tünel çalışması. Fakat iş tamamlandığında İnşallah eski haline gelmesi için inisiyatifi alacağız’ şeklinde cevap vermişti.

O günlerde Zorluoğlu böyle konuşsa da, görünen tahribatın sadece aysbergin görünen yüzü olduğu, 3’er şeritli 15’er metre eninde, yaklaşık 40-50 metrelik devasa ayaklar üzerine bir viyadüğün, şeytanın gözlerini andıran iki tünele bağlanacağı ve bu tahribatın telafisinin mümkün olamayacağı, bu ucube yapı yapıldıktan sonra inisiyatif alınacak bir durum olmayacağı birçok kişi ve STK tarafından yazılıp söylendi.

Gelinen noktada, şeytanın gözlerini andıran tüneller açıldı. Şimdi de şehir merkezine, İmperial Hastanesi yanından girip, Çömlekçi Mahallesi’nin doğu tarafından çıkan bir başka tünel yapımı gündemde. Bu ayki Belediye Meclisi’nde Zorluoğlu bu tünel için de ‘Trafiği ciddi şekilde rahatlatacak, onaylanmış projedir’ dedi. 

Dedi de, ‘Şehir merkezinin ulaşım sorununu çözmek amacıyla yapılan/ yapılacak olan tüneller, şehir güneye doğru büyümedikçe bir süre sonra ihtiyaca cevap veremeyecek, başka tüneller açılmasına gerek olacak, böylece Boztepe tünelleriyle hançerlenen şehir, bu tünelle de devasa bir köstebek yuvasına kavuşacaktır’ eleştirilerini duymuyor/ anlamıyor gibi görülüyor. Boztepe tünellerinin çirkinliğinden ders alınsın, şehir merkezine tünel yapılmasın.”

Editör: Haber Merkezi