Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzun’un açıklamaları şu şekilde: “YSK, CHP’nin Disiplin Kurulu değildir anlaşıldığı üzere AKP’nin noteridir. Cumhuriyet Halk Partisi hukuk devletini, hukukun üstünlüğü esas alarak çoğulcu demokrasinin her koşulda savunucusu olmuştur. YSK’nın ne olup olmadığını demokratik kültürden yoksun olanlar tabi ki bilemezler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak dediğimiz ‘Hukukun Üstünlüğü’, ‘Seçme seçilme Hakkı’, ‘Sandık namustur’ bu demokrasinin vazgeçilmez söylemleri için anlaşılmayacak bir durum yoktur, halkımız anlamıştır ki 16 milyon İstanbullunun bağrına bastığı Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Buna rağmen YSK seçmenin aklıyla alay etmiştir.”

İMAMOĞLU’NU BENZETENLER…
“Venezuella’nın devlet başkanı Nicolas Maduro Amerikan yönetimince diktatör ilan edilmiş Bolivarcı sosyalist bir devrimcidir, kendi ülkesini ABD emperyalizmine karşı savunmaya çalışmaktadır. Karşısına ABD’ce çıkartılan Juan Guaido halkı sokağa çağırarak mevcut yönetimi devirmeye çalışmaktadır. Yani Juan Guaido bir Amerikan projesidir. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Juan Guaido’ya benzetenler önce BOP (Büyük Ortadoğu Projesi)eş başkanı olduğunu kendi ağzından ilan edene ve aynı zamanda Yahudi üstün cesaret ödülü madalyasını alan kişiye benzetmeyi yapmalılar.”

SANDIK DARBESİ
“Sandık darbesi yapılarak, milletin iradesi gasp edilmiş kumpas ile evladımız mağdur edilmiştir, ancak unutulmasın ki gerçek fırsatçıları, zulüm ve baskıları, zalimleri, darbe heveslilerini halkımız çoktan anlamıştır, 6 Mayıs 2019 günü demokrasi tarihimize bir kara leke olarak yerleşmiş ve gelecek kuşaklara YSK’nın bir utanç vesikası olarak miras bırakılmıştır.”

Editör: Haber Merkezi