SONNOKTA MERVE ALTUNCU - Ortahisar Belediye Meclisi dün olağanüstü şekilde toplanarak Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e borçlanma yetkisi verilmesini görüştü. Olağanüstü gündem tüm grupların oy birliği ile kabul edildi. Ortahisar Belediyesi 30 Milyon TL daha borçlanacak. Meclis gündemi ile ilgili konuşan Belediye Meclisi CHP Üyesi Oktay Söğüt borçlanmaya onay verdiklerini ancak paranın çarçur edilmemesi gerektiğini belirtti.

BU MİKTAR AZ PARA DEĞİL
Söğüt şunları söyledi: “Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Gelirler yarı yarıya azaldı, açığı kapatmak için bu miktara ihtiyacımız var’ dedi. Ancak bu 30 Milyon TL’nin kullanılacağı yerler açıklanırken Seyir Terası ve Tünel Akvaryum yatırımları dile getirildi. Ekonomik olumsuzlukları gidermek için borç talep edilirken paraların buralarda kullanmasını uygun bulmuyoruz. Borçlanmayı destekliyoruz ama parayı çarçur etmesinler. Bu miktar az para değil.”

NORMAL DöNEMDE KABUL ETMEZDiK
Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu ise, “Normal bir dönemde böyle bir borçlanma talebi gelmiş olsaydı buna kabul dememiz asla mümkün olamazdı. Fakat Biz Ankara, İstanbul gibi CHP’li belediyelere meclislerde yapılanları da çok iyi görüyoruz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak o şekilde davranmamız mümkün değildir” dedi.

Editör: Haber Merkezi