Trabzon’da yaşayanların bölge illere dağılımına bakıldığında Gümüşhaneliler ilk sıraya alır. Tam rakam bilinmese de 20 bin kişiden fazla olduğu belirtiliyor.

Gümüşhane’de geçtiğimiz seçimlerde 80 bin seçmenin oy kullandığını düşünürsek Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneliler, bu rakamın dörtte birini oluşturuyor.

Hepsi olmasa da büyük çoğunluğu seçim dönemlerinde şehirlerine gidip, oy haklarını kullanıyor.

Trabzon’daki Gümüşhanelilerin ‘Fahri’ belediye başkanları, kaymakamları, valileri, doktorlarıdır, kısaca her şeyidir Ciğerim Erol Birsen…

Trabzon’da herhangi bir işi olan da onu arar, Gümüşhane’de çıkmaz bir işi olan da…

Şehre ayak basan hemşerileri yemeğini yemeden dönmez Gümüşhane’ye.

Hem Trabzon hem de Gümüşhane’ye de tam hâkimdir kendileri. Şehirde siyasetten spora her konuda bilgi ve tecrübesi vardır.

Geçtiğimiz gün kendisiyle seçim sohbeti gerçekleştirdik.

Biz, “Gümüşhane’de seçim ne olur? Ercan Çimen, Mustafa Canlı, Sabri Varan gibi önemli isimler yarışacak, kim kazanır?” diye sorduk.

Eski bir AK Parti yöneticisi olmasından mıdır bilinmez, Ciğerim Erol, gayet net bir şekilde, “Ercan Çimen rahat kazanır, yaz bir kenara” dedi.

Biz, “AK Parti’nin mevcut başkanı Ercan Çimen şehirde güzel işler yaptı. Ancak unutulmaz başkan ve hatta 7 Haziran seçimleri sonucunda TBMM’ye Gümüşhane Milletvekili olarak girmiş ardından 1 Kasım seçimlerinde parlamento dışında kalmış Mustafa Canlı gerçeği yok sayılabilir mi?” dedik.

O, “Canlı yok sayılamaz ancak Çimen rahat kazanır” dedi.

Biz, “AK Parti’nin kurucularından biri olan, öyle ya da böyle şehrin milletvekilliğini yapmış ve ardından gözden düşmüş bir Sabri Varan, AK Parti oylarını bölmez mi? Varan’ın böldüğü oylara karşılık, CHP’lilerin de desteğiyle Mustafa Canlı öne çıkmaz mı” dedik.

O, “Ercan Çimen göreve kaldığı yerden devam eder kardeşim” dedi.

Yani şehrin nabzını iyi tuttuğunu bildiğimiz Erol Birsen bu kadar kesin konuşuyor.

***

Ciğerim, Ercan Çimen’in seçim çalışmalarına destek olmak için de yakın zamanda Gümüşhane’ye üs kuracakmış. Bir aydan fazla bir zaman şehirde kalacağını belirten Erol Birsen, anlaşılan yukarıdaki iddiasının gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma programı hazırlamış.

Biz her ne kadar Ciğerim’in bahsettiği kadar net ve rahat bir seçim olacağını düşünmesek de, o çok iddialı.

Kanımca Karadeniz genelinde en çetin yarışın yaşanacağı il Gümüşhane olacak.

Üç isim de şehirde önemli bir yere sahip.

Üçünün de artı ve eksileri var.

Üçünün de arkasında belli başlı güçler var.

Elbette hem iktidarın başkanı olması hem de mevcut olması Ercan Çimen’i bir adım öne çıkartıyor ancak bu kez Varan faktörü var.

Ciğerim belki kızacak ama herkesi Gümüşhane’de Ercan Çimen ile Mustafa Canlı arasında yaşanacak zor bir yarış bekliyor. 

Editör: Haber Merkezi