SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesi Devlet Sahil Yolu’nda bulunan Çömlekçi Tüneli, binlerce arabanın geçtiği ve en yoğun kullanılan tünellerden biri. Hatta trafiğin sıkıştığı, tünel içinde bekleme süresinin en fazla olduğu tünellerden de biri. Fakat bu yoğunlukta ki tünelde bulunan yangın kutularının için boş. Olası bir yangın hallinde can ve mal kaybı yaşanması kaçınılmaz. Yangın konusunda bu kadar mustarip olup, bu tedbirsizlik şaşırttı.

HAKİKATEN ŞEHİR SAHİPSİZ
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin konuya yönelik şaşkınlık içerisinde olduğunu belirterek, “Maalesef son 3-5 yıldır Trabzon’da kamu, kurum ve kuruluşları üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmiyor. Trabzon bunu hak etmiyor. Trabzon, tarihten bu yan misyonu, vizyonu olan bir kenttir. Bu kimin hizmet alanıysa bu eksiği gidermek ve yenilemek zorundadır. Eğer yerine getirilmiyorsa hakikaten şehir sahipsizdir” dedi.

BÜROKRASİDE ÖLÜ TOPRAĞI
Şahin, “Buna benzer şehrin dört bir yanında eksiklikler vardır. Örnek olarak şehirde sokak aydınlatmaları bile yanmıyor. Ama kimi kime şikayet ediyoruz. Bunlar asli görevdir. Bunları söylemekten utanıyorum. İlla bunları hep muhalefet mi dile getirecek? Bürokrasinin üzerine ölü toprağı atılmış. Şehrin içinde merkezde Çömlekçi Tünelinde yangın kutularının içinin boş olması şaşırtıcı. Küçük işler maalesef ilgisizlikten böyle oluyor” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi