SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesinde Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında etrafta oluşan atıkların ve bazı binaların metruk hale olmasına mahalle halkı tepki gösterdi. Vatandaşlar ikinci ve üçüncü etap Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ağırdan ilerlemesine tepki gösterirken bazı binaların sahibinden habersiz yıkıldığını ve parasının verilmediğini iddia ettiler. Mahalle Sakinleri adına konuşan Dursun Ali Düzenli yaptığı basın açıklamasın da insanlara bezdirme politikası uygulandığını söyledi.

TAMAMEN BEZDİRME POLİTİKASI
Düzenli “Maalesef 10 yılı aşkı süredir Çömlekçi’de Kentsel Dönüşüm adı altında bir proje yürütülüyor. Mevcut belediyemiz, 9 yıldır iktidarda. Bu projeye baktığımız zaman nedir amaç şehirleri yenilemek. Şehirleri yenilemek adına bu projeler hızlı yapılır. Çömlekçi’de 3 etap proje yapılmış birinci etapta 21 dönüm arazi alınmış fakat tamamı alınmış değil. 10 senedir Çömlekçi,  istimlak edilecek ama istimlak edilirken aheste aheste yapılıyor. Milleti canından bezdirdiler. Bezdirme politikası almışsın, yıkmışsın bırakmışsın moloz yığınını. Bunun tek açıklaması burada insanlar bezsin, usansın, bıraksın gitsin. Gelsin vatandaş imzayı atsın. kaybolsun gitsin. Bezdirme ve yıldırma politikası yürüterek bu iş böyle gitmez ki. Bu bezdirme politikasıyla ikinci ve üçüncü etabın yüzde 50’si alındı. Yüzde 50’si hala alınmamış duruyor. Dokuz sene geçti ne olacak bu işi böyle olur mu?  Böyle iş gider mi”  dedi.

VATANDAŞA ZULÜM YAPILIYOR
Baştan beri yanlış yapıldığını belirten Düzenli “Vatandaşa zulüm yapıyorsunuz. Ucuza kapatma yoluna gidilmiş nedir derdin anlamıyorum. 80 milyon kişinin hakkını 1 kişi için gasp ediliyor. Üstelik bunu kim yapıyor, Trabzon Belediyesi, vatandaş adına TOKİ ile sözleşme yapıyor.  Kimse vatandaşın malının kahyası değil. 6 sene evvel verdiğin fiyatla, şimdi 3 kat fiyatlar artmışken senin verdiğin rakam aynı para. Derdini anlıyorum senin bedavaya kapatacaksın. Allahtan kork. Vatandaş artık nalet olsun demiş vermiş yerini. Buranın Trabzonlu İç İşleri Bakanı var. Bakan bu işlere de bak. Yeter be. Usandı, bıktı millet. Çömlekçi’nin haline bak. Ver hakkını milletin. Açık genel evi burası genelevi kapalı olur. Bu kadar terbiyesizlik yapılıyor burada. Çömlekçi’de maddi ve manevi pislik var” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi