AK Partili belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun Trabzonlulara Yunan imasında bulunmayı haddi olarak nitelendirebilmesinin ardından, yapılacağına fazla ihtimal vermesem de beklerdim ki parti içerisinden birisi çıkıp kendisine hak ettiği tonda cevap versin.

Öyle ya; AK Parti’de onlarca Trabzonlu isim var.

Ancak tam aksi durum yaşandı; hem de Trabzon’un hakkını ve hukukunu savunmak adına başkentte Meclis rozetini taşıyan Salih Cora tarafından.

***

Sığ sözler üzerinden bir algı operasyonu yapıldığını öne süren Milletvekili Cora, Göksu’nun açıklamalarını defalarca izlemesine rağmen kullanılan cümlelerde Trabzon’a hakaret içeren hiçbir ifadeye rastlayamamış.

Acı, ama milletin vekili Cora’nın açıklamaları bu yönde!

Göksu’nun yerden yere vurulmaya çalışılması da maksatlı bir o kadar tehlikeli, sinsi, bölücü, ayrıştırıcı bir yaklaşımmış milletin vekili Cora’ya göre.

***

Bu yaşında ikinci dönem milletvekilliği yaptığına göre iyi bir siyasetçi, hukuk bürosunun işlerine bakıldığında da iyi bir avukattır Salih Cora.

Yoksa yanılıyor muyum?

***

Görünen o ki; bu kez AK Partililiği Trabzonluluğunun çok ama çok önüne geçmiş milletin vekili Cora’nın.

Doğduğu, yaşadığı, vekaletini üstlendiği şehre Yunan yaftası vurulmaya çalışılıp, hemşerilerinin kimliği ayaklar altına alınmaya uğraşılırken milletin vekili Cora izleyip izleyip bu açıklamalarda bir şey görememiş.

***

Belli ki; milletin vekili Cora’nın gözüne inen siyaset kataraktı partisinden başka bir şey görmesine izin vermiyor.

Ancak en azından bu açıklamayı yapmak yerine kafasını kuma gömmeyi tercih etseydi keşke.

Diğer, ‘sessiz’ partilileri gibi.

Yazık çok yazık.