Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. sorumluluk bölgesi içerisinde tüketicilerine kaliteli ve kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Trabzon ilinde “Dev Proje” olarak katkı sağlayacak projenin ilk etabının tesis çalışmalarına başlandığı ve yıl onuna kadar biteceği ifade edildi. 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Trabzon İl Müdürü Osman Aydın, gelecek yıl projenin diğer etaplarının da tesis çalışmalarına devam edileceğini ilk etabında; 47 bin metre orta gerilim kablolu ve 35 bin metre alçak gerilim kablolu yeraltı şebekesi, 5 adet dağıtım merkezi, 85 adet alçak gerilim direği, 2 bin 500 metre kapalı kablo alçak gerilim havai hat, 357 adet galvanizli aydınlatma direği ile 178 adet saha dağıtım panosu tesis edileceğini bildirdi.

Projenin ikinci etabında Yalıncak bağlantısı, üçüncü etabında da Kaşüstü bağlantısının gerçekleştirileceğini bildiren Aydın, çalışmalar tamamlandığında tüm bölgenin elektrik şebekelerinin yeraltına alınacağı ve ciddi oranda güç ilavesi yapılacağını belirterek bölgede yaşanan elektrik kesintilerine de son verileceği ifade etti. 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Trabzon İl Müdürü Osman Aydın, “Proje tamamlandığında belirtilen mahallelerin batıda Değirmendere, doğuda da Yomra ile ring oluşturarak herhangi bir arıza durumunda alternatif beslenme imkanı olacaktır. Dev projemiz, Trabzon’da elektrik altyapı yatırımı olarak bu güne kadar bir seferde gerçekleştirilen en büyük yatırımdır. Gelecek yıllarda gerçekleştirilmek üzere başka vizyon projelere de imza atacağız.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi