Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon mitinginde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yoğun katılımın olduğu mitingde coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, “Avni Aker Stadyumu’nu Millet Bahçesi’ne dönüştürüyoruz. Oraya bir de yakışacak Millet Kıraathanesi’ni yapacağız. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Ankara’da Türkiye’nin en büyük şehir hastanesini açıyoruz. İnşallah her büyükşehire olduğu gibi Trabzon’a da olacak” dedi.

17 YILDA 30 KATRİLYON
Trabzon’a AK Parti iktidarı döneminde 30 Katrilyon yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, “Avrupa’nın en uzun tüneli olacak Zigana Tüneli’nde kazı çalışmalarında yüzde 55 gerçekleşme oranına ulaştık. Projesinde 12 adet köprülü kavşak, 17 adet tünel ve 55 adet köprü bulunan Kanuni Bulvarı’nın süratle yapımı devam ediyor. 12 km’lik bölümü sizlerin istifadesine sunduk. İnşallah projenin tamamını seneye tamamlıyoruz” diye konuştu.

HIZLI TREN MÜJDESİ
Zigana Tüneli’nin kazı çalışmalarının yüzde 55’inin bittiğini, Kanuni Bulvarı’nın önümüzdeki bir yıl içinde tamamının bitirileceğini ifade eden Erdoğan, “Ulaşımda Trabzon’a çağ atlatıyoruz. Trabzon’u önümüzdeki dönemde raylı sistemle tanıştırıyoruz. Akçaabat-Akyazı-Havalimanı- Arsin Organize Sanayi güzergahında rayı sistem hatları yapacağız. Trabzon-Erzincan arasını hızlı tren ağına ekleyeceğiz. Etüt çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi