Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da coşkuyla kutlandı.Cumhuriyet Bayramı törenleri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Valilik binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ahmet Burak Yürüten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Cumhuriyet, milli iradenin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır. Tüm halkımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Ahmet Burak Yürüten törene katılanların  bayramını kutladı.

Yöresel halk oyunları ve wushu sporcularının nefes kesen gösterileri de tören alanını dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi. Törende Cumhuriyet temalı yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlama töreni, askerler ve öğrencilerin geçit töreniyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi