Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü mevkiinde Karayolları uhdesinde yapım çalışmalarına devam edilen dalçık projesinde çalışmaların yavaş ilerlemesi hem vatandaşların hem de sürücülerin tepkisine neden olmaya başladı.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce çalışmalara başlanılan projede şehrin ilgili yetkilileri, yaklaşık dört ay gibi çok kısa süre içerinde projenin hayata geçirileceğini söylemişti.

Ancak geçen zaman içerisinde hala çalışmaların bitirilememesi vatandaşlara ‘Çalışmalar neden ağır ilerliyor. Riskli bir durum mu var’ sorusunu sormasına neden oluyor.

Karayolu Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kamuoyunu bilgilendirme konusunda biraz ketum davrandığı için biz de Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na çalışmalarda riskli bir durumun olup olmadığını ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağını sorduk.

Kamuoyunu bilgilendirme konusunda son derece şeffaf olan Sayın Sağıroğlu, herhangi bir riskli durumun olmadığını çalışmaların yetkililerce titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

Sağıroğlu, Karayolları yetkililerinin ikinci fore kazık makinesinin de çalışma alanına indirildiğini belirterek çalışmaların kısa zaman içerisinde bitirileceğini dile getirdi.

5 yıldızlı otelin önünde görüntü kirliliğine neden olacağı için köprülü kavşak projesinin yapılmaması için büyük mücadele vererek dalçık projesinin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Sağıroğlu, şimdi de çalışmaları an be an yakından takip ediyor.

Umarız, Sayın Sağıroğlu’nun dediği gibi dalçık projesi en kısa sürede tamamlanır.

Lakin çalışmalar uzadığı sürece bazı sıkıntıların yaşanması da kaçınılmaz.

Projenin bitirilememesinden dolayı trafiğin aksamasının yanı sıra zaman zaman riskli olayların yaşanmasına neden oluyor.

Şöyle ki sıkışan trafikte yayalar zor durumda kalabiliyor. Bazı dikkatsiz sürücüler, yayaların can güvenliğini tehlikeye sokabiliyor.

Bu yüzden çok geç olmadan yetkililerimizin orada çalışmaları hızlandırmaları gerekir.

Bir de günler çabuk geçiyor. Kış aylarının ortalarına gelmek üzereyiz. Bahar ve yaz aylarına hızla ilerliyoruz.

Bilindiği üzere özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte turistlerin şehrimize akın etmesiyle birlikte Kaşüstü’nde uzunca trafik kuyrukları oluşuyor.

Geçen yıl bu sıkıntılarla baş başa kalmıştık.

Yine aynı sıkıntılarla baş başa kalmamak için yaz ayları gelmeden bir an önce Kaşüstü’nde dalçık çalışmaları tamamlanmalı.

UZUNGÖL’DE TELEFERİK…

Ülkemizin en güzide turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de esnaf, şu günlerde biraz zor durumda.

Kış aylarına girmemize rağmen şehrimize kar yağmaması Uzungöl’de esnafı az da olsa sıkıntıya soktu. Bazı işletmecilerle yaptığımız görüşme neticesinde “Bu yıl kar hala yağmadı, özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistler karı çok seviyor. Kış aylarında bu yüzden de Uzungöl’e geliyorlar. Ama kar yağmayınca Uzungöl’de bulunan turistler bile otellerinden çok fazla dışarıya çıkmıyorlar. Bu yüzden de çok fazla bir canlılık olmuyor” diyorlar.

Bu yüzden Uzungöl’de kış aylarında turizmi ayakta tutabilmek için sadece oturup karın yağmasını beklemek olmaz.

Bunun için Uzungöl’de turistleri cezbedecek alternatiflerin oluşturulması şart. Bilindiği üzere orada iki ayrı teleferik projesinin yapılması planlanıyor. Biri işadamı vasıtasıyla diğeri Çaykara Belediyesi’nin yürüttüğü proje. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a teleferik projelerini sordum. Sayın Tok, turizmci iş adamı Şükrü Fettahoğlu’nun yürüttüğü teleferik projesi ile ilgili bilgi vererek Fettahoğlu’nun önümüzdeki Kurban Bayramı’na teleferiği yetiştirebileceğini söyledi.

Tok, Uzungöl merkezde yapılması planlanan teleferik ile ilgili ise planlama ve fizibilite çalışmalarının başlatıldığını da dile getirdi.

Ne diyelim bize de ‘hayırlısı olsun’ demek düştü. İnşallah kısa sürede bu projeler hayata geçirilir de turistlere doğa harikasında bir alternatif sunulur.